Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Lara napreduje z vašo pomočjo

 

Pred približno 18 meseci je naša družina začela akcijo zbiranja plastičnih zamaškov in aluminijastih pločevink za plačilo terapij za deklico Laro Janežič, ki je močno gibalno ovirana. Akcijo so takrat podprli Občina Sevnica, KŠTM Sevnica in OZRK Sevnica, pa tudi nekaj posameznikov. Vsem se iskreno zahvaljujem.

Z zbranimi sredstvi smo Lari omogočili več sklopov terapij, največ v Terapevtskem centru Jakčeva čarobna lučka v Ljubljani. Ravno tam je dosegla največ rezultatov. Sedi brez opore. Prej tega ni zmogla, postavlja se na vse štiri, tu ji glavica še malo nagaja, usvojila je visoki klek. Konec februarja, ko je naročena na vnovični sklop terapij, bomo nadaljevali vajo izpadni korak. Na desno nogo se že nekoliko opre, kar bomo še utrdili in nato nadaljevali vaje, predvidene zanjo.

Lara lepo napreduje, začela je tudi "čebljati". Jeseni bo vstopila v osnovno šolo, obiskovala bo šolo Ane Gale v Sevnici. Še vedno se trudimo z zbiranjem pokrovčkov in pločevink, saj ji želimo omogočiti čim več terapij in jo postaviti na noge.

 

 

Jožica Janežič Šmit

 

 

Oglejte si tudi