Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Poletko spet navdušil otroke

Poletnih počitnic je konec in z njimi se je v Knjižnici Sevnica poslovil tudi naš Poletko, ki je s svojo družbo razveselil okoli 80 otrok iz sevniške občine. Letos so ga otroci spoznali kar v treh preoblekah: Radovedni Poletko se je družil s predšolskimi otroki, Modri z učenci od 1. do 3. razreda, Pustolovski pa z učenci od 4. do 6. razreda.

Počitnice narišejo smeh na obraze otrok, saj prinesejo ogromno njim tako ljubega prostega časa. Prosti čas pa lahko vsakdo izkoristi po svoje. Knjižničarji smo prepričani, da je dobra knjiga še vedno odlična izbira, saj je v njeni družbi vedno prijetno. Mlajši otroci pa obenem preživijo še dragocene trenutke s starši, ki jim prebirajo pravljice in se z njimi o njih pogovarjajo. Vsi sodelujoči otroci so spet lahko izbirali med 102 različnima naslovoma zelo kakovostnih knjig, polnih zanimivosti, smeha in čudovitih ilustracij. Ob vsaki prebrani knjigi je nastala tudi ilustracija ali preprost vtis o branju. Nekaj teh vtisov je bilo septembra razstavljeno na otroškem in mladinskem oddelku knjižnice, da so tako spregovorili tudi otroci …

Hvala za sodelovanje vsem otrokom in vam, staršem, ki ste si vzeli čas in skupaj z njimi spoznavali Poletka. Po krajšem premoru pa vas na začetku oktobra vabimo, da spet posežete po KnjigoSnedovih poslasticah ali se spopadete s KnjigoMalhovim izzivom. Tako ali drugače, dobrodošli v knjižnici.

Za Knjižnico Sevnica

Anica Ganc

 

Oglejte si tudi