Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
SOB.
27°C
5°C
Oceni objavo

Kar je nekomu odveč, pride prav drugemu

Se tudi vam zdi škoda zavreči še uporabne stvari, ker veste, da bi nekomu zagotovo prišle prav? Vas skrbi za prihodnost našega planeta in si želite, da bi tudi vaši otroci in vnuki uživali vse radosti, ki nam jih radodarno ponuja, in ne bi odraščali na »smetišču«? Torej razmišljate o podobnih stvareh kot ustanovitelji Stare šole Sevnica in preostalih njenih sestric v Litiji, Krškem in Brežicah. Vse skupaj se sicer bere kot reklama (in iskreno, v osnovi to tudi je), vendar bi v Knofu res radi, da bi se tudi z našo pomočjo Sevničani začeli še bolj odgovorno vesti do okolja.

Sami smo konkreten korak naredili že v letu 2012, ko smo v prostorih stare osnovne šole v Boštanju (od tod tudi ime Stara šola) odprli prvo zeleno trgovino podarjenega v sevniški občini in širše. Bistvo zelene  trgovine podarjenega je v tem, da se še uporabne stvari ne zavržejo, temveč se dajo v ponovno uporabo oz. se ne kupuje »novih« stvari, temveč stvari iz ponovne uporabe.

Trgovina Stara šola Sevnica deluje že osem let, je pa v središču Sevnice, na Trgu svobode 13, med trgovino Izidor in cvetličarno Silva. V njej lahko najdete še popolnoma ohranjena in čista(!) moška, ženska in otroška oblačila ter čevlje, ki so na voljo z upoštevanjem vseh “protikoronskih” ukrepov. Pohvali se lahko z veliko zbirko knjig in ogromno torbicami, verižicami, zapestnicami, prstani, uhani in drugim nakitom. V trgovini lahko dobite izdelke za dom: krožnike, skodelice, kozarce, pribor, svečnike, vaze in tudi pohištvo.

Nekaj še moramo dodati: če se tudi vam doma nabirajo stvari, ki vam jih je škoda kar zavreči v smeti, jih prinesite v Staro šolo in si pridobite kartico, s katero lahko nakupujete z 10-odstotnim popustom. 

Vse se sliši lepo in preprosto, in tudi je. Kar je nekomu odveč, pride prav drugemu. Tako »zavržemo« in nakupujemo odgovorno. Še toliko bolje je vse skupaj, saj z nakupovanjem v Stari šoli ne obvarujemo samo okolja, temveč tudi našo denarnico. 

 

Vir: Stara šola 

Oglejte si tudi