Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

OCENJEVANJE VIN IN OBČNI ZBOR DRUŠTVA VINOGRADNIKOV STUDENEC

Kot veleva tradicija, je DV Studenec tudi letos izvedel društveno ocenjevanje vin in občni zbor. Ocenjevanje je poteklao 6. marca.  Ker je bilo vzorcev 110, sta jih ocenjevali dve komisiji. Vodji komisij sta bila Darja Bovha in Samo Hudoklin.  

Po končanem ocenjevanju je Darja Bovha pohvalila modre frankinje, ki so bile zelo dobre, sortnega okusa in že lepo izoblikovane. Za vina sivi pinot, sauvignon in zeleni silvanec je dejala, da so to vina za  »velika ocenjevanja«.

Samo Hudoklin je pohvalil cvičke in menil, da vinogradniki  očitno imajo strokovno znanje in zavest, da jim uspe pridelati tako dobre cvičke.

V soboto, 11. marca, pa je bil v Gostilni Janc na Studencu ob 19. uri sklican letni občni zbor društva. Po odprtju in pozdravnem govoru je vodenje prevzelo delovno predsedstvo in svojo nalogo opravilo v eni uri. Vsa predstavljena poročila so bila potrjena,  prav tako načrt dela za letos.

Pred zaključkom so bile podeljene diplome z društvenega ocenjevanja vin. Naziv prvaka sorte dolenjsko belo vino je osvojila klet Vina Kozinc z oceno 17,07. Naziv prvaka sorte pri cvičku pa sta z istim številom točk osvojila kar dva, in sicer Martin Martinčič in klet Vina Kozinc z oceno 16,27.  Prvak ocenjevanja pa je postala modra frankinja iz kleti Jakše z (vrhunsko) oceno 18,10.

Pri točki »beseda gostov« so svoje misli strnili predstavniki PGD Studenec, AŽ Studenec, KS Studenec in župan občine Sevnica. Vsi so pohvalili uspešno delovanje društva in podprli sodelovanje med društvi v  KS in občini. Župan Srečko Ocvirk je izpostavil tradicionalno društveno prireditev Martinovanje na Studencu. Dejal je, da take prireditve ni ne blizu ne daleč, in pohvalil vse sodelujoče, ki jo vsako leto organizirajo.

Po koncu uradnega dela se je občni zbor nadaljeval z druženjem in klepetom sodelujočih.

Vir: DV Studenec


Oglejte si tudi