Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
6°C
SOB.
25°C
5°C
Oceni objavo

Velika noč, praznik upanja

Aprila smo se v Domu upokojencev Sevnica intenzivno posvetili pripravi na velikonočne praznike.

Velika noč je namreč eden najpomembnejših krščanskih  praznikov in predstavlja za kristjane praznik veselja in upanja. Verujejo, da je Jezus s svojim vstajenjem premagal telesno in duhovno smrt ter za vse prinesel upanje, za kristjane pa upanje na vstajenje po smrti. Tradicije se od držav do držav razlikujejo, simbolika pa je v večini enaka … pirhi, meso, hren, potica …

V domu smo z organizacijo različnih delavnic poskrbeli za praznično okrasitev prostorov. Barvali smo pirhe, pripravljali aranžmaje, izdelovali butarice z gospo Faniko in se ob tem spominjali časov, ko smo bili še doma, v krogu svojih domačih. Pri okrasitvi so nam pomagali prostovoljci, ki dnevno ali tedensko prihajajo v našo hišo. Ne smemo pa pozabiti tudi na Krkine prostovoljce, ki vsako leto v sklopu tedna humanosti in prostovoljstva obiščejo naš dom in se družijo s stanovalci. Letos sta se Krkini prostovoljki Blažka in Andreja vključili v zaposlitveno skupino in poskrbeli za praznično okrasitev domske avle.

Prostovoljstvo je namreč neprecenljiva vrednota današnjega časa, kar stanovalci zelo cenijo. V našo hišo prihajajo vsak dan, med njimi in stanovalci pa se spletejo tudi prijateljske vezi, zato smo vsakega takšnega obiska vedno zelo veseli.

                                                                                                                                                                    Darja Borin

Povezave

Mojaobcina

Oglejte si tudi