Logo MojaObčina.si

Sevnica

JUTRI
28°C
15°C
SOB.
31°C
16°C
Deli
7229

Velika noč, praznik upanja

Aprila smo se v Domu upokojencev Sevnica intenzivno posvetili pripravi na velikonočne praznike.

Velika noč je namreč eden najpomembnejših krščanskih  praznikov in predstavlja za kristjane praznik veselja in upanja. Verujejo, da je Jezus s svojim vstajenjem premagal telesno in duhovno smrt ter za vse prinesel upanje, za kristjane pa upanje na vstajenje po smrti. Tradicije se od držav do držav razlikujejo, simbolika pa je v večini enaka … pirhi, meso, hren, potica …

V domu smo z organizacijo različnih delavnic poskrbeli za praznično okrasitev prostorov. Barvali smo pirhe, pripravljali aranžmaje, izdelovali butarice z gospo Faniko in se ob tem spominjali časov, ko smo bili še doma, v krogu svojih domačih. Pri okrasitvi so nam pomagali prostovoljci, ki dnevno ali tedensko prihajajo v našo hišo. Ne smemo pa pozabiti tudi na Krkine prostovoljce, ki vsako leto v sklopu tedna humanosti in prostovoljstva obiščejo naš dom in se družijo s stanovalci. Letos sta se Krkini prostovoljki Blažka in Andreja vključili v zaposlitveno skupino in poskrbeli za praznično okrasitev domske avle.

Prostovoljstvo je namreč neprecenljiva vrednota današnjega časa, kar stanovalci zelo cenijo. V našo hišo prihajajo vsak dan, med njimi in stanovalci pa se spletejo tudi prijateljske vezi, zato smo vsakega takšnega obiska vedno zelo veseli.

                                                                                                                                                                    Darja Borin

Povezave

Mojaobcina

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi