Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Sopotniki začeli omejeno izvajanje storitve

Zavod Sopotniki obveščamo, da smo 18. maja začeli omejeno izvajanje storitve pod posebnimi pogoji, skladnimi s smernicami, ki jih priporočata NIJZ in naša strokovna sodelavka s področja zdravstva.

Prednostno bomo Sopotniki izvajali prevoze k zdravnikom na zdravniške preglede. 

V začetnem obdobju ponovne vzpostavitve bomo vozili ob ponedeljkih, sredah in petkih. Vozili bomo po največ tri uporabnike dnevno, posamično, to je po en uporabnik v vozilu. Delovni čas, znotraj katerega bomo prevoze v začetnem obdobju izvajali, bo v enoti Sevnica od 7. do 12. ure.

 

Ustrezna uporaba zaščitne maske in razkužila za roke je obvezna za vse uporabnike. Vozilo bo ustrezno pregrajeno s pleksi steklom med voznikom in uporabnikom. Spremstva ne bomo zagotavljali, fizične opore starostnikom v tem času ne bo mogoče nuditi. 

Vse dodatne in podrobnejše informacije starejši, tudi zato, ker se stvari glede na epidemiološko stanje v državi spreminjajo dnevno, prejmete na telefonski številki enote 031 33 81 87 pri zaposleni koordinatorki enote v delovnem času enote.

 

V obdobju počasnega sproščanja ukrepov glede koronavirusa in s tem povezane ponovne vzpostavitve storitve prosimo za potrpežljivost in razumevanje, saj želimo zagotavljati čim višjo stopnjo varnosti za vse vključene. Zagotavljali jim bomo najnujnejše in osnovno, kar zagotavlja, da življenje teče naprej. 

 

Storitev Sopotniki se v občini Sevnica izvaja v sodelovanju med Zavodom Sopotniki, Občino Sevnica in KŠTM Sevnica.

Storitev brezplačnih prevozov za starejše Sopotniki spada med tvegane dejavnosti, saj vključuje zagotavljanje storitve za tvegano skupino prebivalstva – starejše nad 65 let. Med delom ni mogoče zagotoviti ustrezne razdalje med voznikom in uporabnikom. Prav tako uporabniki obiskujejo zdravstvene ustanove in trgovine, kjer morajo tudi sami poskrbeti za lastno varnost. Kljub upoštevanju vseh navedenih ukrepov zato še vedno obstaja možnost prenosa okužbe z novim koronavirusom med osebama. 

 

Zavod Sopotniki

Oglejte si tudi