Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
SOB.
27°C
5°C
Oceni objavo

PODJETNIKI V SEVNICI V SODELOVANJU S SOPOTNIKI SKRBIJO ZA STAREJŠE

PODJETNIKI V SEVNICI V SODELOVANJU S SOPOTNIKI SKRBIJO ZA STAREJŠE

 

Gostinski ponudniki Pepi Ham, Peter Teraž s.p., Gostilna Kregl, Silva Vrisk Kranjc s.p., Gostinsko podjetje Sevnica d.o.o., PE Hotel Ajdovec, Gostilna Plauštajner in trgovina Jatta Bruno Plauštajner s.p., Okusne dobrote, trgovina in gostinstvo, d.o.o., Jambo d.o.o. - bar Yumbo Caffe in  avtopralnica Avtoline AP, podjetje za upravljanje avtopralnic in druge storitve d.o.o. so donatorji Zavodu Sopotniki.

Zavod Sopotniki v občini Sevnica nudimo brezplačne prevoze za starejše v sodelovanju z Občino Sevnica in CSD Posavje - enoto Sevnica. Vsakodnevno, od ponedeljka do petka, naši prostovoljci starejše zapeljejo k zdravniku, v trgovino ali po drugih nujnih opravkih in tako starejšim omogočamo, da se samostojno odpravijo od doma.

Podjetniki pri izvajanju storitve brezplačnih prevozov sodelujejo na način, da našim prostovoljcem nudijo toplo malico, pekovsko pecivo ali topel napitek. Vsak dan nas naši donatorji toplo sprejmejo, da se pri njih okrepčamo za nadaljnje delo do popoldneva, dokler še zadnjega uporabnika ne pripeljemo varno domov. Na ta način smo na terenu, ko opravimo veliko število prevozov, brez skrbi glede malice in z vso našo pozornostjo se lahko posvetimo nudenju pomoči starejšim. Donatorji nas podpirajo tudi v času epidemije z malicami za na pot.

»To je naš način pomoči, ki jo lahko prispevamo k dobremu delu, ki ga počnete,« pravi gospa Silva Vrisk Kranjc, vodja Gostilne Kregl, ki je z nami že od začetka nudenja storitve v Sevnici, tako kot tudi okrepčevalnica Pepi Ham in Gostilna Plauštajner. Hotel Ajdovec, pekarna Okusne dobrote in Yumbo Caffe so se nam pridružili v letu 2019. V letu 2019 nas je podpiralo tudi podjetje Kruhek Sevnica, d.o.o.

Podjetje Avtoline AP d.o.o. se v našo storitev vključuje z donacijo brezplačne uporabe samopostrežne avtopralnice. Naše vozilo redno zapeljemo na samopostrežno avtopralnico v industrijsko cono v Sevnici, kjer uredimo zunanje in notranje čiščenje.

Neizmerno smo veseli vseh donatorskih sodelovanj. Družbeno odgovorno delovanje podjetij naredi velike spremembe v smeri boljšega skupnega življenja v lokalnem okolju, zato smo zelo hvaležni podjetnikom, da so našli posluh za potrebe starejših in se pozitivno odzvali na naše povabilo k sodelovanju.

Hvala, da ste z nami Človek Človeku Sopotnik!


vir: Zavod Sopotniki

Oglejte si tudi