Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

KREATIVNE DELAVNICE V APRILU

Pomlad smo priklicali. Bliža pa se nam čas velikega simboličnega praznika, ki govori o zmagi duha nad smrtjo. Vstajenje je preobrazba, razkritje večnega in je prehod v stanje stvarnosti, kjer prehodno postane trajno.

Velika noč je določena po luninem koledarju. Začetek pomladi je vedno 21. marca, velika noč pa je vedno v nedeljo po prvi pomladni luni, torej med 22. marcem in 25. aprilom. Letos je velikonočni ponedeljek 22. aprila in na isti dan praznujemo tudi praznik Zemlje.

 

Tako kot je Kristus vstal iz kamnitega groba, tudi pišče pride iz jajca. Jajce je znamenj vstajenja in novega rojstva in hkrati tudi krsta, ki predstavlja vstop v novo življenje in rodovitnost. Krog pa je oblika, ki jo zavzema naša Zemlja. In vsi mi smo se izvalili in doživeli rojstvo na njej. Je nosilka naših fizičnih pojavnih oblik in darovalka življenja.

 

Našo ustvarjalnost bomo podredili obliki, ki simbolizira jajce in Zemljo. Simbolika jajca je ljubezen, prijateljstvo, pa tudi celotno stvarstvo kot kozmično jajce. Tudi zajci naj bi spominjali na pomlad in novo življenje. Vsako leto v komercialne namene izdelajo več kot 90 milijonov čokoladnih zajčkov.

 

Mi bomo komercialnim in tržnim produktom, ki bodo krasili police vseh trgovin v bodočem mesecu, konkurirali z izdelovanjem iz že uporabljenih materialov, ki so zašli v Staro šolo po našem že ustaljenem motu:

 

RETHINK

Refuse, Reduce, Re-use, Repair, Re-gift, Recover, Recycle

 

Vsem izdelkom bomo poskusili ohranili prejšnje in dodati novo življenje, prebujenje v novo formo in obliko, ki bo sledila novim funkcionalnim pomenom. Naša zmaga bo deljenje nove uporabnosti in novega izkoriščanja že uporabljenega. Nekaj kar bi bilo pozabljeno in zavrženo bo doživelo ponovno rojstvo, vstajenje in preobrazbo. Mi bomo bogovi, ki bomo prebujali in oživljali nekaj, kar je bilo obsojeno na smrt. In zmagali bomo.

 

Lahko s seboj prinesete kakšen izdelek (oblačilni kos), ki je potreben preobrazbe in s skupnimi močmi ga bomo oživili in prebudili.

 

V aprilu se bomo družili in ustvarjali ob sredah v

Krškem (Stara Šola, tržnica Videm, Kolodvorska 1)

03., 10., 17., in 24. aprila ob 16h.


Vabljeni!

 

Mag. um. Saša Gornik

Oglejte si tudi