Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
5°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Miklavževanje na Razborju pod Lisco

Leto gre proti koncu in okoli nas se že vse blešči. Krepko smo zakorakali v december, mesec obdarovanj in čarobnosti po eni strani, po drugi pa ne smemo pozabiti, da ni namenjen izključno darilom, temveč času, ki si izkažemo dobroto in ljubezen. Temu vzdušju smo kot vsa leta prej prisluhnili tudi na Razborju pod Lisco in tako  že tradicionalno za otroke pripravili obisk sv. Miklavža.

Čeprav se je dobri mož s svojim spremstvom mudil po naših krajih pod Lisco že na predvečer svojega godu, s 5. na 6. december, smo s sijajem v očeh in nasmehom na obrazu mlajših in odraslih pričakali njegov prihod. Bil je oblečen v belo oblačilo, z mitro na glavi ter škofovsko palico in knjigo v rokah. Letos je sv. Miklavž prišel brez spremljevalcev, parkeljnov, saj naj bi se na poti zapletli v svoje velike in težke verige, angelčki pa so pridno hiteli pripravljati darila še za preostale otroke, ki jih je sv. Miklavž obiskal.

Da je čas do njegovega obiska minil kar se da hitro, so poskrbeli najmlajši gledališčniki iz Razborja pod odrom, ki so za zbrane v dvorani odigrali predstavo Jezična miš. V njej se srečajo vlakec lokomotivček, mrčes in male živalice, ki domujejo po vseh kotih domače otroške sobe vsakič, ko ga otroci ne pospravijo na svoje mesto. Otroci so kmalu opazili prihod sv. Miklavža pred vrata in zavladalo je nepopisno veselje, ko so za odstrto odrsko zaveso uzrli darila, ki so jih čakala na odru. Seveda so jih tam pustili angelčki, ki pa so imeli tako polne roke dela, da sta morali na pomoč sv. Miklavžu pri deljenju daril priskočiti kar Nives in Jana.

Sledila sta še skupno fotografiranje s sv. Miklavžem in obljuba, da ostanemo pridni in se tako ne znajdemo na Miklavževem seznamu porednih, pa če tudi se, da ne pozabimo, da za spremembe ni nikoli prepozno.

Mojca Petrovčič

Oglejte si tudi