Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
2°C
PET.
17°C
2°C
Oceni objavo

DPOMDR SOŽITJE SEVNICA – 50 LET Z ROKO V ROKI

 

Sodelovanje, odkritost, živahnost, iskrivost, tolažba, junaštvo, ekipnost … vse to in še veliko več je tisto, kar nas povezuje že pol stoletja.

Društvo za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Sožitje Sevnica v letu 2019 praznuje 50 let uspešnega dela. Okroglo obletnico smo zaznamovali v Kulturni dvorani Sevnica v sklopu prireditev ob prazniku občine Sevnica. Na prireditvi, ki jo je povezoval Aleš Tuhtar, so nastopili malčki iz vrtca Ciciban Sevnica, učenci posebnega programa OŠ Ane Gale Sevnica, oskrbovanci DUO Impoljca, uporabniki VDC Sevnica, s svojim nastopom pa sta jo zaokrožila baritonist Jure Klenovšek in citrarka Anja Kozinc. S svojimi točkami so navdušili obiskovalce, zato so jim ti namenili bučen aplavz, manjkale pa niso niti solzice sreče in ponos prenekaterega starša, sorodnika, prijatelja, učitelja …

Navzoče v dvorani so pozdravili dolgoletni predsednik Sožitja Sevnica Miran Štern, predsednica Zveze slovenskih društev Sožitje Katja Vadnal, župan Srečko Ocvirk, ravnatelj OŠ Ane Gale Sevnica Gregor Pirš, direktorica DUO Impoljca Darja Cizelj in direktor VDC Krško Andrej Romih.

Nekaj besed o začetkih delovanja društva in prvih »delavnicah pod posebnimi pogoji« je spregovorila tudi nekdanja predsednica društva Boža Blaznik. Izrazila je svoje veselje in pohvalo nad delovanjem društva, ki je iz skromnih začetkov preraslo v prepoznavno in med ljudmi lepo sprejeto skupino otrok in odraslih, ki kljub nekaterim omejitvam v življenju znajo poskrbeti za smeh, veselje, dobro voljo in optimizem v svojem okolju.

Druženje smo sklenili na pogostitvi v spodnji dvorani gasilskega doma, z željo, da bi društvo Sožitje Sevnica še dolgo nadaljevalo uspešno delovanje in bogatilo življenja svojih članov. Hvala vsem, ki nam pri delu radi priskočite na pomoč.

 

Za Sožitje Sevnica: Irena Mavrič

Oglejte si tudi