Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Blagoslov konj na Štefanovo

     

     Blagoslov konj na Štefanovo

 

    Toplo sončno dopoldne je letos privabilo v Vranje nad Sevnico mnogo obiskovalcev na tradicionalni,že osemindvajseti blagoslov konj.

   Konjeniki  so se zbrali na Marofu in v procesiji z dvovprego in eno vprego  prispeli pred cerkev Svetega Štefana v Vranje. Udeležilo se ga je 24 konj. Lastniki so svoje lepotce privezali ob priveze, dvovprega pa je bila parkirana kar ob privezih.

   Najprej je vse zbrane pozdravila  predsednica krajevne skupnosti Zabukovje ga. Ana Ivanič, ki je zbranim obiskovalcem voščila s toplimi besedami in lepimi željami vesele praznike. Predsednik Društva konjerejcev in konjenikov Sevnica g. Anton Grilc se je pridružil njenim željam in povabil vse mlajše v šolo jahanja na kmetijo g.Kos Petra.Sevniški župan  g.Srečko Ocvirk je zbrani družbi voščil lep dan samostojnosti in enotnosti ter lepe praznike,sevniški župnik g. Jože Brečko pa je podelil blagoslov konjem in njihovim spremljevalcem. Zdrave jih je priporočil v zavetje sv. Štefana,nato pa daroval še sv. mašo.                                                                          

Otroci so si privoščili ježo na konjih.Še posebej so jim bili zanimivi trije poniji,mi pa smo se okrepčali s kuhanim vinom,čajem in prigrizkom  ter prijetno pokramljali o prisotnih lepotcih. Konjeniki  in konjerejci so prejeli društveni koledar.                                        

                                                                                                          Tanja Košar                                                                                                                                                

                                                                       Društvo konjerejcev in konjenikov Sevnica

 

Oglejte si tudi