Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
24°C
4°C
JUTRI
13°C
9°C
Deli
642

Blagoslov konj v Vranju


          Blagoslov konj v Vranju 


     Mrzlo a sončno dopoldne je letos privabilo v Vranje nad Sevnico mnogo obiskovalcev na tradicionalni,že sedemindvajseti  blagoslov konj.
  
    Konjeniku so se zbrali na Marofu in v procesiji na dveh vpregah pripeljali vse govornike pred cerkev Svetega Štefana v Vranje. Udeležilo se ga je 30 konj. Lastniki so svoje lepotce privezali ob priveze, dvovprege in enovprega pa so bile parkirane kar ob privezih.
    Najprej je vse zbrane pozdravila  predsednica krajevne skupnosti Zabukovje ga. Ana Ivanič, ki je zbranim obiskovalcem voščila s toplimi besedami in lepimi željami vesele praznike. Predsednik Društva konjerejcev in konjenikov Sevnica g. Anton Grilc in sevniški župan  g.Srečko Ocvirk sta se pridružila tem željam. Sevniški župnik g. Jože Brečko je podelil blagoslov konjem in njihovim spremljevalcem. Zdrave jih je priporočil v zavetje sv. Štefana,nato pa daroval še sv. mašo.                                                                                                                     Otroci so si privoščili ježo na konjih,mi pa smo se okrepčali s kuhanim vinom,čajem in prigrizkom  ter prijetno pokramljali o prisotnih lepotcih.

Konjeniki  in konjerejci so prejeli spominske medalje,društveni koledar ter majice.

                                                            

                                                                                                     Tanja Košar

                                                            Društvo Konjerejcev in konjenikov Sevnica

                                 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi