Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Študentski klub in Soki sta podelila glasbila OŠ Sava Kladnika

V četrtek, 4. 5. 2017, sta Študentski klub Sevnica in Marko Soršak Soki popestrila dogajanje na osnovni šoli, za nekaj trenutkov prekinila pouk ter učenkam in učencem podelila nova glasbila.

 

Začetek sega v leto 2016, ko smo se aktivistke in aktivisti odločili pridružiti številnim podpornicam in podpornikom projekta Marka Soršaka Sokija – Sokijevih »20 za 20« v okviru Zveze ŠKIS. Zavihali smo rokave in zbiranje prostovoljnih prispevkov se je pričelo že v okviru 2. Grajskega festivala piva na sevniškem gradu. Sodelovanju s Sokijem pa je bilo namenjeno več in študentski klub je združil moči z lokalom Platz. V marcu 2017 smo tako organizirali glasbeno-dobrodelni večer Širimo ROCK feat. Sokijevih »20 za 20«, kjer so nastopile lokalne rockovske legende Modre zvezde, skupina Makadam, sedemčlanska energična dolenjsko-posavska glasbena zasedba D`neeb, žurerski band Spimdotreh in pevka, ki počasi stopa po poti glasbene kariere, Kaja Kovačič. Z zbranimi prostovoljnimi prispevki, finančnim deležem prodane pijače, ki ga je prispeval lokal Platz, in finančnim deležem Študentskega kluba Sevnica smo lahko kupili nova glasbila. Posebno noto je celotnemu projektu s svojo donacijo dodal tudi Tadej Košmerl (koncerti.net). Osnovna šola Savo Kladnik Sevnica ima seznam glasbil bogatejši za nove bobne, električno in akustično kitaro, v klubu pa smo bogatejši za mozaik izjemnih spominov in izkušenj. Študentski klub Sevnica se še enkrat zahvaljuje nastopajočim skupinam na dogodku Širimo ROCK feat. Sokijevih »20 za 20«, Zavodu Kultiza, Občini Sevnica, Piceriji Rondo, tiskarni PRO PRINT, Bojanu Kostevcu, Bojanu Zakšku - Bobbyju, Miranu Štojsu in Javnemu zavodu KŠTM Sevnica, za prostovoljne prispevke pa vsakemu posebej – iskrena hvala!

 

Mladi smo aktivni in dokazali smo, da s povezovanjem zmoremo marsikaj. Aktivistke in aktivisti smo več kot ponosni, da lahko skupaj s Sevničankami in Sevničani #širimovečkotROCK! K sodelovanju s Sokijem smo pristopili zelo angažirano, vložili smo veliko truda, za nas daleč najlepše plačilo pa so bili nasmehi otrok in iskreno veselje ob novih glasbilih.

 

Andreja Špitalar (Študentski klub Sevnica)

Oglejte si tudi