Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Praznični večer penin in Grajskih mesnin

Na prvi decembrski petek, 6. decembra, je v sklopu Prazničnega večera penin in Grajskih mesnin zaživela Kmečka tržnica Sevnica.

 

Obiskovalci prireditve, ki je nastala v organizaciji KŠTM Sevnica in KZ Sevnica, so lahko celoten večer pokušali izbrane posavske penine in jedi iz Grajskih mesnin. Spoznali so lahko penine naslednjih ponudnikov: Vinski hram – vinotoč Berkovič, Mastnak, Domaine Slapšak, Huba, Kerin – Hiša Frankinje, Klet Krško in Kozinc.

 

Na prireditvi je uvodnim besedam direktorice KŠTM Sevnica Mojce Pernovšek in direktorja KZ Sevnica Boruta Florjančiča sledil nastop priljubljenega glasbenika Nipketa. Ta se je pred nastopom dobro ogrel, saj je na prizorišču pod vodstvom teniške šole Gospoda Ficka poleg preostalih zabavno-športnih aktivnosti z zimsko tematiko potekala tudi igra tenisa z otroki in direktorico KŠTM Sevnica.

 

Po glasbenem nastopu je svetovalka za turizem Annemarie Culetto predstavila nagradno kartico veselja, čemur je sledilo žrebanje treh nagrajencev. Prejemnice treh nagrad so:

  • 1. nagrada: Majda Prašelj
  • 2. nagrada: Anna Skerlavoj
  • 3. nagrada: Ivana Vlaić

 

Za tem pa smo se lahko predali vinsko-kulinaričnim užitkom ob glasbeni spremljavi gramofonskih plošč, za kar je poskrbel Bayro. Prireditev, ki jo je povezoval Ciril Dolinšek, je potekala v sklopu projekta Modra frankinja – žametno vino regije Posavje.

 

Barbara Zagorc, KŠTM Sevnica

Oglejte si tudi