Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
20°C
4°C
Oceni objavo

Poletni tabor za ženske, žrtve nasilja in njihove otroke

Zavod Emma, Center za pomoč žrtvam nasilja, je konec avgusta organiziral brezplačni tabor za uporabnice in njihove otroke. Druženje v Jurkovi koči na Lisci so omogočili družbeno odgovorni sponzorji in donatorji s področja Posavja. Poletni tabor pa je potekal v okviru aktivnosti, ki jih izvaja Zavod Emma, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Druženje v miru in prečudoviti naravi

Udeleženke in udeleženci poletnega tabora so uživali v naravi, razgledu in različnih aktivnostih, ki so jih zanje pripravile delavke in prostovoljke Zavoda Emma. Naši dnevi so bili polni smeha, druženja, hoje in uživanja v različnih aktivnostih. Vsak dan smo jutro začeli s sprehodom in z jutranjo telovadbo. Naužili smo se svežega zraka, narave, pohodov in dobre družbe. Ob zakurjenem kaminu smo se pogovarjali in opogumljali, se igrali družabne igre in si ogledali film. Ob vsem tem pa je najbolj pomembno, da smo se spoštovali in si ustvarili prijetno sobivanje.

Ti dnevi so za udeleženke in udeležence tabora zelo pomembni, saj jim pomenijo umik iz vsakdanjosti, ki je velikokrat zanje zelo težka in obremenjena z nasilnimi odnosi in nerazumevanjem njihovih zgodb. Brez pomoči naših donatorjev in sponzorjev nam to ne bi uspelo.

Ob tej priliki se zahvaljujemo vsem, ki so s svojimi donacijami ali na kakršen že koli drug način prispevali k uresničitvi tega projekta. Poimensko bomo našteli nekaj glavnih:

          - Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

          - Občina Krško

          - Planinsko društvo "Lisca" Sevnica

          - Hidroelektrarne na Spodnji Savi, d.o.o.

          - Mercator, d.d.

          - Sadjarstvo Edi Gerzina

          - Sadje in zelenjava, Imperl Janez s.p. Kiwi Shop,

          - Kruhek Sevnica, proizvodnja kruha, svežega peciva in slaščic, d.o.o.

Hvala tudi vsem udeleženkam/udeležencem tabora!

Želimo vam lepo in mirno jesen!

Andreja Jazbinšek, Zavod Emma, OE Krško

Oglejte si tudi