Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
3°C
NED.
14°C
0°C
Oceni objavo

Otvoritev novega vodovodnega omrežja v Pijavicah

V petek 14. junija smo krajani Pijavic, Spodnjih in Zgornjih Mladetič in dela Gabrijel slovesno obeležili otvoritev novega vodovoda, ki bo vaščane oskrbovala s čisto in neoporečno vodo.

Na harmoniko je zaigral Damjan Repše. Domačinki Milena in Marjeta pa sta skozi skeč predstavili težave s katerimi smo se soočali zadnja leta, saj je iz pip ob vsakih večjih padavinah pritekla motna voda.

 

Zbrane je najprej nagovoril Janez Virant, vaščan in predsednik KS Tržišče, ki je predstavil razvoj vodovoda v teh vaseh. Vas Pijavic so dobile prvi vodovod v obliki rezervoarja s tremi pipami že leta 1958. Vas Spodnje in Zgornje Mladetiče pa so dobile priklop na vodovodno omrežje leta 1972. Zaradi povečane porabe vode v Pijavicah, so se tudi Pijavice leta 1978 priključile na ta vodovod.  To vodovodno omrežje je bilo tako v uporabi dobrih 40 let.

S širitvijo vasi in kmetijske dejavnosti v teh vaseh, se je poraba vode z leti povečevala ter pogosta motnost vode zaradi padavin, je zahtevala razmislek o obnovi tega vodovodnega omrežja. Občina Sevnica in Komunala Sevnica sta pristopili k uresničitvi tega projekta, za kar se je Janez Virant še posebej zahvalil županu Srečku Ocvirku,zaposlenim na občini Sevnica  in direktorju Komunale Sevnica Mitju Udovč.

Na tem novem vodovodnem omrežju je priključenih tudi 9 hidrantov, ki upajmo, ne bodo nikoli potrebni za gašenje požarov. Na otvoritvi pa je eden od hidrantov služil slovesni otvoritvi vodovoda, saj so ga domači gasilci odprli ravno za ta namen.

Po uradnem delu je sledilo prijetno druženje ob jedači in kapljici domačega cvička.

Janja Seničar Tratar, Zg. Mladetiče

Oglejte si tudi