Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

34. Kmečki praznik v Tržišču

Kmečki praznik v Tržišču bo kot do zdaj potekal prvo nedeljo v juliju. Letošnjo prireditev, ki je že 34. po vrsti, smo kot običajno pripravili člani Društva podeželske mladine Tržišče. Društvo skrbi za povezovanje mladih in izobraževanje v kmetijstvu. Sodelujemo s preostalimi društvi v domačem kraju in skrbimo za ohranjanje podeželja. Vsako leto se udeležimo kviza Mladi in kmetijstvo.

Prireditev bomo začeli ob 14. uri z blagoslovom traktorjev. Kot že nekaj zadnjih let bo za to poskrbel domači župnik gospod Jože Kohek. V nadaljevanju popoldneva bodo na vrsti kmečke igre, tekmovanje v košnji posameznikov in zabavna igra za najmlajše. Predvidoma ob 16. uri bosta ogled in predstavitev kmetijske mehanizacije. Celotno prireditev bo povezoval Peter Kastelic. Ob 19. uri se bo začela veselica, zabaval pa nas bo priljubljeni ansambel Jureta Zajca. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Prireditev bo potekala pod šotorom.

Vse, ki bi se radi prijavili na tekmovanje v košnji posameznikov ali na ekipno tekmovanje v kmečkih igrah, vabimo, da pokličete našega člana Kristjana na telefonsko številko 031 852 849 in se dogovorite o izvedbi tekmovanja.

Priprave na kmečki praznik so že nekaj tednov v polnem teku. Vabljeni torej 7. julija na 34. kmečki praznik v Tržišče. Prireditev bo ob vsakem vremenu.

 
Jernej Fister, predsednik DPM Tržišče

Oglejte si tudi