Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
5°C
NED.
23°C
6°C
Oceni objavo

Obiskal nas je predsednik Republike Slovenije

Na Osnovni šoli Ane Gale Sevnica je v torek, 18. 5. 2021, potekala kulturna prireditev s podelitvijo nagrad anica. Nagrade anica se podeljujejo kot nagrada literarno-likovnega natečaja, ki se je letos odvijal pod naslovom Moja pot. Natečaj je potekal na državnem nivoju, nanj pa se je prijavilo 33 šol in vrtcev s kar 187 izdelki. Otroci so z izdelki izrazili svoje doživljanje sveta drugačnosti, izhodišče njihovega ustvarjanja pa je bila pesem Ferija Lainščka Moja hiša. Častni pokrovitelj našega natečaja je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki nas je na dan prireditve počastil s svojim obiskom. Na prireditvi smo podelili 11 kipcev anica, ki so nastali po navdihu fotografij Ane Gale, po kateri nosi naša šola ime. Kipce so tudi izdelali in pobarvali učenci in učenke naše šole.

Obiska častnega gosta smo bili zelo veseli. V kulturni dvorani Sevnica smo priredili kulturni program. Nastopali so učenci posebnega programa s plesno točko in gledališka skupina s predstavo Trije metulji. Lainščkovo pesem je recitiral petošolec Timi. Spodbudne besede in prijazne misli nam je namenil tudi predsednik RS Borut Pahor. Po prireditvi smo se na čelu s predsednikom države in županom Občine Sevnica Srečkom Ocvirkom ponosno sprehodili do naše šole.

Ob koncu skupnega druženja smo se v soncu obsijani šoli veselo nastavili fotografskemu objektivu. Tako za učence kot za zaposlene je bil to velik dan. In to ne zgolj zato, ker smo preživeli nekaj časa v družbi tako eminentnega gosta, predvsem pa tudi zato, ker smo znova dokazali, da tudi drugačni posamezniki zmorejo veliko ter da nas ravno ta drugačnost bogati in osmišlja.

Zahvalili bi se vsem šolam in vrtcem, ki so se v tako velikem številu odzvali na naš natečaj, nagrajencem pa iskreno čestitamo. 



                                                                                   Učenci in zaposleni OŠ Ane Gale Sevnica


Oglejte si tudi