Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
17°C
-2°C
Oceni objavo

Občinsko ocenjevanje krajev Moja dežela, lepa in gostoljubna

 

Urejeno ter čisto okolje sta odraz skrbnosti in osebnosti ljudi, ki živijo v njem. Hkrati je tudi pogoj za uspešen razvoj turizma, h kateremu v sodobnosti stremimo. To je tudi temeljni smisel in dolgoročno sporočilo projekta Turistične zveze Slovenije, Moja dežela, lepa in gostoljubna, pri  katerem že vrsto let sodeluje tudi Turistična zveza občine Sevnica. Tako se bo v prvi polovici junija na pot po občini odpravila komisija TZOS ter ocenila in izbrala najlepše kraje v naši občini, ki se bodo nato potegovali za priznanje na tekmovanju slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti na regijskem ali celo državnem tekomvanju.
Vemo, da tega v naših krajih ne primanjkuje, pa vendar naj bo to poziv, da olepšate še kakšno zapuščeno gredico na robu vasi, pokosite zelenico in ocvetličite kakšno zapuščeno korito. Ob tem pa poudarjamo, da je pri urejanju in ocvetličenju našega bivanjskega prostora najboljša zmernost. Včasih je namreč res, da je več manj.

Komisija si bo ogledala vsa krajevna središča, mesto, šole, vrtce, gostinske in druge ponudnike  blaga in storitev ter javne objekte, saj je za celostno urejenost pomemben vsak kotiček našega bivanja.

Hvala, ker z nami skrbite, da bivamo v urejeni in lepi občini.

Kozorog Alenka,TZOS

 

Oglejte si tudi