Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Obnova športnih površin pri OŠ Sava Kladnika Sevnica

Lani so stekla gradbena dela za celostno ureditev športnih površin pri Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica. V sklopu ureditev je načrtovana prestavitev tribun na severno stran igrišča. Asfaltirane površine igrišč bodo preplastene s tartanskimi oblogami. Igrišča bodo namenjena igranju košarke, rokometa in nogometa. Okrog igrišč za skupinske športe z žogo bo umeščena krožna 160-metrska atletska steza, ki bo prav tako tartanske izvedbe.

Obnovljene športne površine bodo namenjene predvsem izvajanju športnih programov šolskih otrok. OŠ Sava Kladnika Sevnica obiskuje skoraj polovica vseh šoloobveznih otrok s prebivališčem v sevniški občini, v šolskem letu 2022/2023 je to 678 učenk in učencev od skupno 1590 osnovnošolcev. Hkrati se v neposredni bližini gradi tudi nova OŠ Ane Gale Sevnica, zato se bodo potrebe po ustrezno urejenih športnih površinah še povečale.

V popoldanskem času bodo igrišča za športe z žogo in tudi atletska steza na voljo za uporabo vsem občankam in občanom, ki želijo aktivno preživljati prosti čas.

Ureditvena dela v vrednosti dobrih 500.000 evrov izvajata na razpisu izbrani podjetji Gradnje iz Boštanja in podjetje FS Group iz Doba pri Domžalah. Ureditvena dela bodo končana predvidoma letos v spomladanskih mesecih.      

Oglejte si tudi