Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
4°C
ČET.
14°C
4°C
Oceni objavo

UČENJE PIKSILACIJE PRI IZBIRNEM PREDMETU FILM

Piksilacija je tehnika animacije, v kateri so glavni junaki – ljudje. Čudežna izginevanja, lebdenje v zraku in drsanje po tleh, hoja skozi zid … (Kinodvor)

Na začetku septembra nas je obiskala Andreja Goetz iz Društva za izvajanje filmske vzgoje Slon. Najprej smo si ogledali animirani film Fantomski deček. Ta govori o dečku, ki se lahko premakne iz svojega telesa, ne da bi ga kdo videl. Rešil je New York pred uničenjem virusa. Na koncu je njegov fantom izginil in on ni več obstajal, a njegova sestrica ga je z močjo misli prebudila in on je ozdravel. Mnenja učencev so bila zelo različna, nekaterim je bil film zelo všeč, nekaterim pa malo manj.

Delo smo nadaljevali v naravoslovni učilnici. Dve skupini sta delali s fotoaparatom, ena s telefonom in zadnja s tablico. Učili smo se piksilacijo oziroma delali kratke animirane filmčke. Ideje so bile zelo različne in zelo zanimive. Naučili smo se, da pri piksilaciji lahko delamo različne učinke, npr. pogrezanje v zemljo, letenje, hoja skozi predmete … Vsem je bila drugačna ura zelo všeč in vsi smo se nekaj novega naučili.

Hvala gospe Andreji za novo izkušnjo.

 Klara Požun in Lana Vurnek, 7.c

OŠ Sava Kladnika Sevnica

Oglejte si tudi