Logo MojaObčina.si

Sevnica

JUTRI
9°C
5°C
ČE.
14°C
4°C
Deli

MEDNARODNA PODELITEV PRIZNANJA V BUDIMPEŠTI

Učenci OŠ Tržišče osvojili 3. mesto na mednarodnem natečaju

Kar samoumevno nam je, da jo vsakodnevno uživamo, uporabljamo in jo imamo v neomejenih količinah – VODA. Pa je temu res tako?

Z željo po raziskovanju vode, njenem vplivu in pomenu na naše telo ter dostopnosti po svetu, smo se z učenci 6. razreda udeležili mednarodnega natečaja »POSTANI DONAVSKI UMETNIK 2019«, ki ga skupaj organizirata Svetovno združenje za vodo za centralno in vzhodno Evropo in Mednarodna komisija za varovanje reke Donave. Letošnja vodilna tema je bila »SODELUJMO ZA NAŠE VODE«.

Z učenci smo se pri raziskovanju osredotočili na slovensko najdaljšo reko Savo, ki teče skozi mesto Sevnica, ter potoček ob naši šoli, Tržiški potok, ki ima za kraj tako zgodovinski kot tudi ekološki pomen.

Pri raziskovanju so učenci Jure Flajs, Neja Tratar in Pia Gačnik režirali video posnetek z naslovom Voda je vir življenja, kjer so prikazali pomen vode za življenje živih bitij ter vpliv človeka na vode. Video Voda je vir življenja je osvojil 1. mesto na državni ravni.

Poslan je bil v oceno mednarodni komisiji, kjer je na mednarodnem nivoju osvojil 3. mesto.

Učenci so bili vabljeni na 3-dnevni nagradni izlet v Budimpešto, kjer so se udeležili slavnostne podelitve priznanj ter si ogledali Budimpešto in njeno okolico.

Za uspešno izvedbo izleta v Budimpešto gre zahvala Občini Sevnica, županu Srečku Ocvirku ter njegovim sodelavcem.

 

Mentorica Tjaša Hribar Brce

                                                       Osnovna šola Tržišče

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi