Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
16°C
JUTRI
32°C
18°C
Oceni objavo

Parada učenja - prvič tudi v Sevnici

VABILO NA PARADO UČENJA - DAN UČEČIH SE SKUPNOSTI

(Sevnica, 22. maj 2024 od 13. do 16. ure)

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je vseslovenski »praznik učenja« - skupna manifestacija vseh, ki sprejemajo in podpirajo zamisel o učenju, ki traja vse življenje in človeka krepi za vse vloge, ki jih ima – kot posameznik in kot član družine, delovnega kolektiva, naroda in človeške družbe nasploh. TVU prizorišča omogočajo srečanja vseh, ki imajo na področju izobraževanja, učenja in kreativnega delovanja kaj pokazati, ter tistih, ki jih vse to zanima in bi se želeli tudi sami vključiti ali pa s svojo prisotnostjo preprosto počastiti one prve.

In kdo je bolj poklican k ozaveščanju javnosti o pomembnosti in vsenavzočnosti učenja v vseh starostnih obdobjih in v vseh vlogah, ki jih posameznik v življenju ima, kot Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica.

Tako v partnerstvu z Ljudsko univerzo Krško v Sevnici organiziramo Parado učenja, na kateri se bo predstavilo kar 18 organizacij in društev, ki v kraju in Občini Sevnica bistveno prispevajo tudi k seznanjanju javnosti z raznolikimi možnostmi za učenje.

Na prizorišču, ki  bo zajemalo parkirišče med NLB in trgovino Pepco, se bomo 22. maja 2024 med 13. in 16. uro predstavili Društvo U3 Sevnica, KŠTM Sevnica, MC Sevnica, Knjižnica Sevnica, Zdravstveni dom Sevnica, Srednja šola Sevnica, Osnovna šola Sevnica, Osnovna šola Boštanj, Glasbena šola Sevnica, Društvo upokojencev Sevnica, Društvo za boj proti osteoporozi Posavje – Sevnica, Društvo diabetikov Posavje – Sevnica, OZ RK Sevnica, Ozara Sevnica, PGD Sevnica, Policija Sevnica in PD Sevnica. Po uvodnem kulturnem programu bodo predstavitve na stojnicah, v katerih bodo lahko sodelovali tudi obiskovalke in obiskovalci prireditve.

Vabimo vas, da se nam odprtih glav pridružite pri praznovanju učenja!

Alenka Žuraj Balog,

Podpredsednica Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica

Oglejte si tudi