Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
20°C
4°C
Oceni objavo

Poslovili smo se od naše Danice Pohar

Z veliko žalostjo smo v Društvu Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica sprejeli novico, da nas je zapustila naša draga tajnica Danica Pohar. Kdo je ni poznal? Bila je nepogrešljiva na vsakem dogodku U3. Na predavanjih nas je pričakala z informacijami, vpisovala nas je v sezname za ekskurzije in druge prireditve, pobirala članarino in skrbela za evidentiranje navzočnosti. Člani in članice so pri njej vedno lahko dobili vse potrebne informacije ali pa ji podali svoje pripombe in pobude. Vendar je to le delček njenega dela in truda, ki ga je vlagala v delo U3. Vodila je vsa administrativna dela, posredovala elektronsko pošto članstvu, pošiljala vabila, skrbela za pošto, sestavljala preglednice in vodila statistiko naših aktivnosti. Pisala je zapisnike in skrbela za arhiv društva. Budno je bedela nad sestavljanjem vsakoletnega Biltena društva in bila živi opomnik vodstvu U3, da so vse aktivnosti stekle pravočasno in v načrtovanem obsegu.  Čeprav je bilo njeno delo prostovoljno,  je vse  te naloge opravljala profesionalno, kot je veliko let strokovno in prizadevno delala v planski službi občine Sevnica.
Po upokojitvi se je Danica pridružila Mariji Jazbec, prvi predsednici U3 Sevnica, pri vodenju društva. Tako sta nadaljevali sodelovanje kot prej, ko sta bili sodelavki v občinski upravi. Kar 13 let je bila desna roka predsednice Marije. Po moji izvolitvi za predsednika društva, leta 2016, je bila moja desna roka skoraj pet let. Brez nje bi bili moji začetki predsedovanja zelo težki. Danica pa je obvladala celotno dejavnost društva. Bila je pravi leksikon in »spominski disk«. Njena navzočnost in angažiranje sta se zdela samoumevna. Navajeni smo bili, da je od začetka skrbela za vse. Vendar je bilo za vse to potrebnega veliko truda in energije in seveda časa.  Kljub temu je našla čas in moč, da je prav tako prizadevno vodila še tajniške posle v Društvu izgnancev Sevnica.
Novica o tem, da je Danica umrla po zahtevnem operativnem posegu, nas je globoko pretresla. Študenti in študentke so jo imeli radi, ker jih je pred predavanji vedno pričakala z nasmehom. Bila je nekakšna ikona U3. Bila je prava "Danica", kot tudi rečemo Veneri, ki je najsvetlejše nebesno telo na nočnem nebu.
Danica je zapustila globoko in trajno sled  v delovanju Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica. Ni besed, s katerimi bi se ji dovolj zahvalili za njeno delo. Ostala nam bo v lepem in trajnem spominu.

Sašo Jejčič,
predsednik Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica

Posnetek: Nevenka Vahtar

Oglejte si tudi