Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

Teden mobilnosti na OŠ Tržišče

Kot že nekaj let zapored smo tudi letos na naši šoli obeležili Evropski teden mobilnosti. Med 16. in 22. septembrom smo skušali vsaj delno spodbuditi učence ter njihove starše k spremembam potovalnih navad. Organizirali smo PEŠ BUS, kar pomeni, da smo del poti do šole prehodili v organizirani skupini v spremstvu učiteljev. Učenci in zaposleni smo to aktivnost dobro sprejeli, saj smo naše telo in možgane že navsezgodaj zjutraj spodbudili z gibanjem na svežem zraku.

Pri likovni umetnosti smo poustvarjali likovne izdelke na temo prometa in varnosti v prometu.

Učenci 5. in 6. razreda so pri kolesarskem krožku intenzivno vadili vožnjo s kolesom. Petošolci so izvedli tudi naravoslovni dan namenjen varni vožnji.

Učenci prve triade smo se sprehodili po Tržišču in okolici. Pri hoji smo osvežili pomembne informacije glede hoje in varnosti v prometu. Seznanili pa smo se tudi z železniškim prometom. Marsikdo izmed učencev je bil prvič na železniški postaji, zagotovo pa v njeni notranjosti. Imeli smo srečo, da nam je prijazni uslužbenec razkazal čakalnico in sobico glavnega prometnika. Vsi pa smo bili navdušeni nad starim vlakom, ki je trenutno na ogled na postaji.

Metka Hočevar

Oglejte si tudi