Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

ZAVRISKAJ IN ZAPOJ PRELJUBI HRIBOVC MOJ

Letos smo v Planinskem društvu Lisca Sevnica izpeljali že 47. osnovnošolski planinski tabor, ki je potekal med 4. in 9. julijem na naši priljubljeni lokaciji v Kranjski Gori Slatni. Tabora se je udeležilo 45 osnovnošolcev iz občine in bližnje okolice. Vodja tabora je bila Silva Žveglič, skupaj z ekipo pa se je trudila pričarati nepozabno bivanje v naravi.

Že prvi dan smo skupaj pripravili nahrbtnik in se pogovorili o obvezni planinski opremi, se naučili taborniško himno in izobesili zastavo. Izpeljali smo dve planinski turi. Prvi pohod je bil na Vratica (1844 n. m. v.), tam pa smo uživali v objemu Male in Velike Ponce.

Izhodišče za naslednji dve turi je bila Erjavčeva koča na Vršiču, do katere smo se pripeljali z avtobusom. Zaradi različne fizične in tudi starostne razlike otrok smo se za drugo turo razdelili v dve skupini. Najmlajši so se povzpeli na Slemenovo špico in spoznali legendo o Ajdovski deklici, starejši pa so se polni poguma po plezalni poti (Hanzova pot) podali  na Malo Mojstrovko. Zasluženi počitek smo ta dan preživeli ob jezeru Jasna.

Poleg navedenih planinskih tur smo izvedli tudi orientacijski pohod, na katerega so se otroci podali sami z uporabo zemljevidov, tako pa so še sami raziskovali lepote Planice in njene bližnje okolice.

Dneve smo popestrili z različnimi ustvarjalnimi delavnicami, učenjem vozlov, turnirjem v namiznem tenisu, pisanjem izvirnih tračev in vodnimi igrami.

Zagotovo bo vsem v lepem spominu ostal naš poštar Pero, ki je vsako jutro dostavil pošto. Vsi smo se lahko razveselili sladkih in velikokrat skrivnostnih sporočilc preostalih udeležencev.

Obiskala nas je tudi fotografska skupina našega planinskega društva. Skupaj smo se odpravili do Planice in tam posneli nekaj čudovitih fotografiji. Hvala vsem še enkrat za lepe trenutke ob občudovanju tistega, kar je hitremu opazovalcu skrito.

 Ob večerih smo zakurili taborni ogenj in se ob njem igrali vsem znani "rimžimžim", peli in pekli penice.

Da naši želodčki niso bili lačni, sta poskrbeli odlična kuharica Brigita in njena pomočnica Cvetka.

Zadovoljni in polni novih doživetji smo se odpravili domov. Po besedah otrok je tabor minil prehitro, zato že vsi komaj čakamo, da se prihodnje leto spet srečamo.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Komunali Sevnica, Lekarni Sevnica, Krki, Kopitarni, Lisci, Kiwi shopu in vsem staršem ter prijateljem, ki ste nam kakorkoli pomagali pri izvedbi tabora.

Tinkara Udovč, pomočnica 47. OŠ planinskega tabora Slatna 2022

Oglejte si tudi