Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Zaključna prireditev Naj kulturna šola 2020

V ponedeljek, 28. septembra, je v atriju Mestnega muzeja Ljubljana potekala zaključna prireditev Kulturna šola 2020, ki jo že štirinajstič zapored pripravlja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.
S projektom Kulturna šola si JSKD prizadeva za razvoj kulturne vzgoje na osnovnih šolah, krepi ustvarjalnost mladih na različnih umetniških področjih, nagrajuje kakovostne dosežke ter skrbi za izobraževanje udeležencev in mentorjev kulturnega udejstvovanja.

Za kulturni program so poskrbeli učenci in učenke OŠ Boštanj, lanski prejemniki laskavega naziva naj kulturna osnovna šola 2019. Zbrane je na prireditvi pozdravila ravnateljica OŠ Boštanj Vesna Vidic Jeraj in poudarila, da si na šoli prizadevajo učencem ponuditi spekter različnih kulturnih dejavnosti, katerih vsebine šola skrbno nadgrajuje, dopolnjuje in prepleta ter vedno stremi k inovativnosti, kreativnosti in prodornosti. Kulturni program so skrbno pripravili Otroški pevski zbor OŠ Boštanj z zborovodkinjo Tadejo Udovč ter skupina učencev s predstavo Skrinja zgodb naše šole z mentorico Zdenko Kozinc.

Letošnji naziv naj kulturna šola 2020 je prejela OŠ Ajdovščina, za kar jim iskreno čestitamo, lanskim zmagovalcem OŠ Boštanj pa za vse dosedanje dosežke ter za odlično pripravljen kulturni program ob letošnji podelitvi. 

 

Vir: JSKD  OI Sevnica

Oglejte si tudi