Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

Fotoutrinki s koncerta Zborovski BUM 2022

V mesecu maju 2022 je območna izpostava JSKD Sevnica na dvorišču pred OŠ Boštanj pripravila območni koncert ZBOROVSKI BUM, na katerem je sodelovalo pet otroških in šest mladinskih pevskih zborov iz vseh osnovnih šol občine Sevnica.Skupno je v en glas zapelo več kot 200 pevk in pevcev in navdušilo množično občinstvo.

Sodelovali so: otroški in mladinski pevski zbor OŠ Blanca, otroški in mladinski pevski zbor OŠ Boštanj, otroški pevski zbor Sonček in mladinski pevski zbor OŠ Krmelj, otroški in mladinski pevski zbor OŠ Milana Majcna Šentjanž, mladinski pevski zbor Osminke OŠ Sava Kladnika Sevnica ter otroški in mladinski pevski zbor OŠ Tržišče.

Pod taktirko zborovodkinj Tadeje Udovč, mag. Mateje Lisec Repovž, Nataše Vidic in Marte Siter je zazvenelo devet pesmi: Zdravljica, Lepa je dežela naša, Kaj je meni domovina, Črke čutne abecede, Čarobna roža domovine, Nič ni bolj našega, Sončna, Dan ljubezni in Zemlja pleše. Vse skladbe je na klavirju spremljal pianist Dejan Jakšič. Prijetno pevsko popoldne je odlično povezoval humorist Tilen Artač. Občinstvo in nastopajoče sta pozdravila tudi gostiteljica dogodka ravnateljica OŠ Boštanj Vesna Vidic Jeraj in podžupan občine Sevnica Janez Kukec.

Foto: Nevenka Flajs

Oglejte si tudi