Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
20°C
4°C
Oceni objavo

Z unikatno kitaro stopa na solistično pot

Alen Zabasu, pevec iz Razborja pod Lisco,  predstavlja svojo prvo solistično skladbo Le ena je prava.  Romantično pop pesem v svet pospremlja z videospotom, v katerem nastopata z zaročenko Karmen.




Alen prihaja iz okolice Sevnice, svoje življenje pa posveča glasbi in Mini Kraljestvu, organizaciji, s katero skupaj z zaročenko pripravljata zabavne in poučne programe za otroke. Z glasbo se ukvarja že od mladih nog, za veliki korak med soliste pa se je odločil prav zaradi trenutnih razmer, v katerih je našel voljo, željo in navdih.



Alen je sicer nastopal že kot osnovnošolec, za glasbeno prelomnico pa šteje konec srednje šole, ko je s prijateljem ustanovil ansambel Fantje izpod Lisce, s katerim so prepevali in igrali 11 let. Po kratkem glasbenem premoru je prišlo obdobje epidemije. Alen je veliko časa preživel ob kitari in petju. Veliko pesmi in videov je objavljal na spletu, med drugim je izpolnjeval tudi glasbene želje, saj je želel ljudem polepšati te turobne in naporne dni. In kmalu je začutil željo po lastnem ustvarjanju. Alen je vedel, da se mora obrniti na Roka Lunačka, ki ga občuduje in spoštuje že več let. Skupaj z njim in Alešem Zibelnikom je posnel svojo prvo skladbo Le ena je prava. Zanjo je posnel tudi videospot.

Oglejte si tudi