Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
12°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Vesela jesen v Sevnici

Pokrajinska zveza društev upokojencev Posavje in Društvo upokojencev Sevnica sta v torek, 5. novembra, organizirali kulturno prireditev Vesela jesen v Kulturni dvorani Sevnica kot veselo druženje upokojencev in upokojenk Posavja.

 

Z izbranimi besedami je srečanje vodila Vidka Kuselj iz Društva upokojencev Krško, navzoče pa sta pozdravila tudi predsednik Pokrajinske zveze društev upokojencev Posavje Jože Žnidarič in predsednica Društva upokojencev Sevnica Ana Jelančić.

 

Društva so pripravila bogat kulturni program: Raka – Upokojenski raški č'bularji so zaigrali in zapeli, Sevnica – Zdravka Brečko in Jana Cvirn iz literarne skupine Večerna zarja sta predstavili svoje pesmi, Dobova – Kapele – zapela je ženska vokalna skupina Up, Tržišče – Mlade žurerke so zaplesale Koračnico z dežniki in priljubljeni Cancan, Krmelj – nastop ženske vokalne skupine Lokvanj, Brežice – zaplesala je folklorna skupina, Kostanjevica na Krki – zapele so Pevke pod Gorjanci.

 

Dogajanje je popestrila slikovita in domiselna scena Ane Jelančić in Sevniške Pepe (Marjana Štojs). Ta je spremljala potek prireditve udobno na gugalniku, pridno pletla, včasih kaj nalila v skodelico (pa ne samo čaja) in uživala v napitku. Za ozadje z jesenskimi motivi je skrbela Romana Ivačič iz Društva upokojencev Sevnica.

 

Ob koncu so sodelujoči prejeli cvetje in priznanje, program pa se je nadaljeval s prijetnim druženjem. To je bilo že deseto tako srečanje do zdaj in želimo si jih še naprej.

Videoposnetek prireditve: https://www.youtube.com/watch?v=NkBCefXc1m4&t=659s.

 

Besedilo in posnetki: Romana Ivačič 

 

Oglejte si tudi