Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
17°C
-2°C
Oceni objavo

Video v naravi

Na kmetiji Veles je v septembru potekala vikend filmska delavnica: Video v naravi. Projekt je organiziral Zavod Veles, Zavod za trajnostni način življenja in ga je mentoriral Tomaž Pavkovič. Projekt podpira s sofinanciranjem občina Sevnica. Dogajanje je zapisal Tomaž Pavkovič.
Delavnico "Video v naravi" smo načrtovali že v zimskih mesecih v upanju, 

da bo mesec september še topel in suh.  Zato smo ob pogledu na vremensko napoved na dolgo pričakovani vikend skeptično zmajevali z glavo in se prepustil dogajanju.
Udeležence delavnice sta pričakala Petra in Janez z družino ter nam razkazala kmetijo Veles z okolico. Veliko stvari je bilo za nas novih ter poučnih, saj delujejo in živijo sonaravno na večih področjih. Po ogledu kmetije in čajne dobrodošlice smo se z udeleženci lotili dela.

Najprej smo se pogovorili o možnostih snemanja in razvijali idejo, kakšen video bomo naredili s skupnimi močni. Napisali smo scenarij, razdelili vloge ter po kosilu začeli s snemanjem. V filmu spremljamo češkega prostovoljca Jakuba in skozi njegove oči spoznavamo življenje in delo na eko kmetiji Veles. Od gojenja zelenjave, priprave ozimnice, kuhanja, uporabo hrane iz okolice, čiščenja posode z otrobi in uporabe kompostnega stranišča in solarnih tušev. Za snemanje smo porabili cel dan.

V nedeljo so udeleženci posneli še kratki film o življenju na kmetiji ter spoznali osnove računalniške montaže.

Filma bosta predvajana na ponovnem srečanju na kmetiji Veles v oktobru.

Bil je lep vikend v dobri družbi, kjer se je vsak od nas naučil nekaj novega. 
Tomaž Pavkovič

Oglejte si tudi