Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

Odprtje bienalne razstave ArtEko 2018/19 & Art Selection

V četrtek, 17. oktobra, je na sevniškem gradu potekalo odprtje skupinske razstave udeležencev umetniške kolonije ArtEko 2018 in 2019.
V sklopu projekta Art Selection je potekala tudi predstavitev umetniških vinskih etiket na buteljkah barikirane modre frankinje Grajska kri letnik 2016, ki je pridelana iz posebej izbranega grozdja modre frankinje iz grajskega vinograda. Oplemenitena je z dveletnim zorenjem v Krajnčevem barrique sodu iz slovenskega hrasta, kar ji zagotavlja tudi dolgoživost.

Od Pekla do gradu se je pretakala ustvarjalna pot grajske krvi. Zarila se je v vse pore hrastovih sodov in se prelevila v tisto najbolj plemenito frankinjo barrique.  Z novo preobleko 12 slikarjev je zaokrožila vse letne čase. Na vsaki steklenici je bilo predstavljeno eno umetniško delo, izbor 12 umetnikov, udeležencev mednarodnega srečanja ArtEko Šentjanž in Kozjansko. Obiskovalci so imeli ekskluzivno priložnost kupiti vino že na dogodku, tudi z avtorjevim podpisom. Obenem je potekala tudi predstavitev koledarja ArtEko za jubilejno leto 2020.

Kulturni program prireditve so obogatili glasbeniki Andrej Fon (saksofon), Zoran Košir (kitara), Aleš Košir (bobni), Andraž Jene (bass kitara), Špela Troha Ogorevc (klavir) in Vladimir Janc (vokal).

Razstava je na ogled, kadar je gradu odprt, do vključno 9. novembra 2019.

Rok Petančič,
KŠTM Sevnica

Oglejte si tudi