Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
2°C
PET.
17°C
2°C
Oceni objavo

ŠENTJANŠKA TRŽNICA IN ODPRTJE RAZSTAVE ARTEKO TUDI LETOS

Zadnjo septembrsko nedeljo se v Šentjanžu že tradicionalno veliko dogaja. Tudi letos je turistično društvo ob spremljavi krasnega sončnega vremena popestrilo trenutno mrtvilo, ki ga že zadnje leto in pol kroji virus. Na trgu je potekala Šentjanška tržnica, ki je obiskovalcem svoja vrata odprla že enajstič zapored. Svoje izdelke so na prodaj postavile gospodinje, gospodarji, rokodelke in rokodelci. Še posebno pa smo bili veseli tudi stojnice učenk in učencev OŠ Milana Majcna Šentjanž. Turistično društvo Šentjanž je že v tednu pred tržnico v sodelovanju s šolo organiziralo sonaravno ustvarjanje in delavnice v naravi, vodil pa jih je Dušan Klenovšek.

Le korak od dogajanja na tržnici pa so udeleženci letošnjega ArtEka Šentjanž na steni Repovževe štale na ogled postavili dela, ki so nastala na začetku julija na domačiji Felicijan v Peklu na srečanju umetnikov. Že 11. leto zapored pa sta ga organizirala Turistično društvo Šentjanž in Zavod MUK Qra iz Sevnice. Letos so v naših koncih na temo vode ustvarjali Dime Temkov iz Makedonije, Vasja Urlih in Brane Širca iz Ljubljane, Tatjana Mijatović iz Radencev, Tina Konec iz Oplotnice, Tone Zgonec iz Boštanja, Ana Jazbec, Nena Bedek in Matic Svažič iz Sevnice ter Vili Lamovšek iz Mokronoga, ki je dogajanje fotografsko dokumentiral. Kot vsa leta do zdaj je tudi letos umetniško taktirko vihtela Jerca Šantej iz Sevnice. Na tokratnem dogodku ob odprtju je presenetila tudi z recitacijskim talentom. Vse je pozdravil tudi predsednik sveta KS Šentjanž Boštjan Repovž.

Nedvomno je za nami še en sklop dogodkov, ki jih ni bilo pametno zamuditi. Čudovito vreme je kar vabilo v pušl´c Dolenjske, ki je bil tako še bolj pisan kot sicer. Iz srca povabljeni, ko bo leto naokoli, ali pa ob kakšni drugi priložnosti že prej.

Petra Majcen

Foto: Milan Sotlar

Povezave

www.sentjanz.si

Oglejte si tudi