Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

OBISK UČENCEV OŠ MOKRONOG

Nežen in tih ples snežink je naznanil, da se zima še ni poslovila. Pobeljene ravnice in hribi so nam pričarali prelepo zimsko pravljico. Slednjo so v ponedeljek, 12. februarja, dopolnili učenci OŠ Mokronog, ki so v spremstvu gospe učiteljice, profesorice, Marjetke Ganc, prišli na obisk.

Učence je sprejela strokovna vodja Mojca Knez, ki jih je seznanila s poslanstvom in vizijo DUO Impoljca, z načinom življenja stanovalcev v socialnovarstvenem zavodu, dnevnimi aktivnostmi, s pestrostjo poklicnih možnosti na različnih strokovnih in drugih področjih dela. Mladi in vedoželjni učenci so postavljali mnogotera vprašanja o izbiri poklicne poti, nadaljnjega šolanja, načinu dela v velikem javnem zavodu in še in še. Po kratkem informativnem vodenem ogledu po zaposlitvenih delavnicah so se nam učenci predstavili tudi s kratkim kulturnim programom. Vsekakor nam je bila najbolj všeč harmonika, ob spremljavi vokalov. Od naše publike so zato prejeli velik aplavz.

Kako prijetno topla je misel na obisk učencev, ki so pripravljeni stopiti v svet “drugačnosti” in del sebe podariti našim stanovalcem. Čas, ki je bil namenjen njim, je nedvomno oplemeniten. V čast nam je, da imamo priložnost našim zanamcem približati storitve, ki jih nudimo našim stanovalcem. Morda kdo od njih v sebi odkrije svoje poslanstvo tudi v pomagajočih poklicih.

Učencem in učiteljici se iskreno zahvaljujemo za obisk!

                                                                                                                                                    D. P.

Oglejte si tudi