Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
3°C
NED.
14°C
0°C
Oceni objavo

KONCERT OB 10-LETNICI DELOVANJA SEPTETA FORTUNA

V soboto, 22. junija, je Septet Fortuna iz Šentjanža praznoval 10-letnico svojega delovanja.

Na začetku koncerta so deklice iz osnovne šole zapele pesem Sem jaz gradim prijateljstvo, saj so prav s to skladbo dekleta iz vokalne skupine začele svojo glasbeno pot pri zboru Kresnica pred 25 leti. Na koncertu so poleg že omenjenih Kresnic sodelovali še vokalna skupina Amabile in Šentjanški Jurjevalci. Z instrumentalno spremljavo pa so petje popestrili ansambel Šentjanci in Damjan Brcar.

V prvem delu koncerta so se zasedbi Fortune na odru pridružili tudi nekdanji članici, Janja in Maja. Skupaj so zapele dve pesmi, ki sta priklicali spomin na njihove skupne glasbene začetke. Na koncertu so se pevke predstavile s slovenskimi ljubezenskimi melodijami. Ob tej priložnosti so bile podeljene tudi srebrne Gallusove značke vsem šestim dekletom za desetletno delovanju na področju kulture.

Fortuna v latinščini pomeni sreča in najboljša pot do sreče je osrečevanje drugih, pa naj bo to z nasmehom, prijazno besedo ali lepo pesmijo.

Zapeti pred polnim šentjanškim trgom pa Katji, Denisi, Megi, Sabini, Saši in Barbari pomeni neizmerno zadovoljstvo in je nagrada za ves trud na vajah in vseh nastopih.

 

Margareta Megi Vidmar

Oglejte si tudi