Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

18.TELŠKA ŽETEV

Drugo julijsko nedeljo smo na Telčah priredili že 18. "Telško žetev", kot smo simbolično poimenovali srečanje ljudskih pevcev na Telčah.

V organizaciji KŠD Telče in Ljudskih pevk s Telč je potekalo srečanje, ki so se ga udeležili Ljudski pevci Bizeljsko, Ljudski pevci Trta, Ljudski pevci Fantje z vasi, Bučenski ramplači in domača skupina. Uvodoma je vse navzoče pozdravila predsednica KŠD Telče Tina Kukec. Prijetno razpoloženje je obogatil tudi domači harmonikar Alojz Mrgole.

Z dogodkom smo še posebej obeležili jubilej in  sicer 770 letnico prve omembe vasi Telče v pisnih virih. Kot rdečo nit pa je voditeljica programa Romana Mislaj vpletla trenutno aktualno temo o samooskrbi.

Poleg sorazmerno dobre udeležbe obiskovalcev sta se prireditve udeležila tudi podžupan Janez kukec in župan Srečko Ocvirk, ki je obiskovalce tudi pozdravil. Prireditev smo zaključili v prijetnem razpoloženju in  s solidarnostjo, saj smo obiskovalce pozvali k prostovoljnim prispevkom za družino Camloh, ki je ostala brez doma. V akciji smo zbrali preko 400 eur in smo jih že izročili družini.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste kakorkoli sodelovali pri izvedbi prireditve  in prispevali za družino.

vir: KŠD Telče

  

Oglejte si tudi