Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Slovo od Marije Jazbec

V soboto, 13. februarja 2021, smo se na sevniškem pokopališču poslovili od Marije Jazbec, ki je pustila neizbrisen pečat v  poslovnem, političnem in društvenem življenju Sevnice in Slovenije.

Rojena Štajerka, ki je šolske klopi gulila v Osnovni šoli Lenart, potem pa še na Srednji kmetijski šoli Maribor. V rednem roku je diplomirala na Višji ekonomski šoli Maribor, kasneje ob delu pa dokončala še študij na visoki stopnji. Prvi kruh si je zaslužila v Lenartu, Rušah in Mariboru, potem jo je pot z možem Jožetom pripeljala v Sevnico.


Sevničani in Sevničanke smo jo poznali kot vodilno v Lisci, pa tudi kot prizadevno predsednico Izvršnega sveta Skupščine občine Sevnica. Na noge je postavila Inplet in za uspešno delo prejela nagrado Republiške Gospodarske zbornice. Predlagali so jo za Slovenko leta, kandidirala pa je tudi za republiško poslanko. Razdajala se je v številnih društvih, odborih, sekcijah.



Mi iz tretjega življenjskega obdobja smo ji najbolj hvaležni za Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje, ki ga je z vsem žarom vodila 13 let, potem pa še naprej v njem aktivno delala. Znala je uporabiti svoje izkušnje raznolikega minulega dela, nam organizirati zanimive dogodke, nas nasmejati in se z nami zabavati. Vemo, da jo bodo najbolj pogrešali njeni najbližji, ki jim izražamo naše iskreno sožalje. Pogrešali pa jo bodo tudi njeni sosedi ob jutranji kavici, »oranžne majčke« pri jutranji vadbi, sopotniki in sopotnice na potovanjih, njena slikarska platna, rože okrog hiše in v njej, vinograd, breskve, čebele …..


Velika vrzel je nastala z Marijinim odhodom. Poskušali jo bomo zapolniti z lepimi spomini in razvijanjem njenih zamisli in želja v U3.


Romana Ivačič v imenu Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica



Oglejte si tudi