Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
1°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

Koncert MePZ Lisca Sevnica in MePZ Slovenski dom iz Reke

Mešani pevski zbor Lisca Sevnica je v soboto, 7. maja 2022 v Kulturni dvorani Sevnica pripravil prijeten večer zborovske glasbe. Na sobotnem koncertu so člani MePZ Lisca Sevnica gostili prijatelje iz Mešanega pevskega zbora Slovenski dom iz Reka. Pripravili so skupni koncert, na katerem smo lahko prisluhnili slovenski in hrvaški pesmi.
Mešani pevski zbor Lisca Sevnica pomembno oblikuje kulturno življenje v Sevnici in tudi v širšem okolju. Pravijo, da je pesem najmočnejše sredstvo za ohranjanje in prenašanje ljudskega izročila na več generacij, zato člani MePZ Lisca Sevnica  vsako leto v Sevnici pripravijo koncert, na katerega povabijo tudi slovenske zbore ter vokalne skupine iz bivše Jugoslavije. Poslanstvo zbora, ki  šteje danes 26 pevcev, je ohranjati lepo slovensko pesem in s petjem ljudske, narodne in umetne zborovske glasbe gojiti medsebojno druženje ter krepiti pozitivni duh in ga deliti s poslušalci v bližnji in daljni okolici.Mlada zborovodkinja MePZ Lisca Sevnica Petra Stopar s svojo mladostno energijo in znanjem daje zboru svežino in željo po nadaljnjem ustvarjanju.

 

Mešani pevski zbor Slovenski dom iz Reke se je povabila sevniškega zbora zelo razveselil in v sevniško dvorano in med obiskovalce prinesel prijetno vzdušje in dobro pevsko energijo.

Slovensko kulturno-prosvetno društvo Bazovica iz Reke na Hrvaškem je bilo ustanovljeno leta 1947 in letos slavi že 75 let neprekinjenega delovanja. Neguje jezik, kulturo in običaje Slovencev, ki živijo na reškem področju. Skozi druženje in aktivnosti v kulturnih in športno-rekreativnih skupinah izražajo svojo narodnostno identiteto in se vključujejo v lokalno skupnost ter povezujejo kulturo in dobre sosedske odnose med Hrvaško in Slovenijo.Zbor v Sloveniji redno nastopa na reviji "Primorska poje", ter na vseslovenskem Taboru slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični. Že deseto leto zbor vodi dirigent Zoran Badjuk.

 

MePZ Lisca Sevnica bo letos 23. junija na sevniškem gradu obeležil jubilejni koncert, 45 let delovanja, v decembru pa Miklavžev koncert. Že danes vas člani zbora vljudno vabijo na oba koncerta.

Doživeli smo lep večer, ki se je odvijal s pesmijo in bil obarvan z mislijo, da je vsaka dobra stvar še boljša, če jo lahko deliš s prijatelji.

 Katja Pibernik, JSKD OI Sevnica

Foto: Jože Hvala

 

Oglejte si tudi