Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
SOB.
27°C
5°C
Oceni objavo

Novinarska konferenca ob začetku izvajanja čezmejnega projekta RIDE & BIKE II

KŠTM Sevnica je kot partner v čezmejnem projektu RIDE & BIKE II v torek, 23. oktobra, na gradu Sevnica pripravil novinarsko konferenco in skupaj z vsemi partnerji v projektu predstavil aktivnosti.

Čezmejni projekt RIDE & BIKE II, ki je 85-odstotno podprt s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj oziroma prek javnega razpisa Interreg Slovenija–Hrvaška 2014–2020, se je uradno začel 1. septembra in bo potekal 30 mesecev, do 28. februarja 2021. Celotna vrednost projekta znaša 875.472,55 EUR, od česar znašajo sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj 744.151,66 EUR. Delež KŠTM Sevnica je nekoliko manj kot 186.000 EUR.

V projektu sodeluje šest partnerjev, trije hrvaški in trije slovenski:

            ̶            Zagorska razvojna agencija (vodilni partner projekta),

            ̶            Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije,

            ̶            Turistička zajednica Savsko-sutlanska dolina i brigi,

            ̶            Razvojna agencija Kozjansko,

            ̶            Razvojna agencija Sotla in

            ̶            Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica.

Projektni partnerji delujejo regionalno in s projektnimi aktivnostmi ustvarjajo večjo čezmejno turistično destinacijo. Glavni cilj projekta je razvoj posebnih turističnih produktov in izdelkov, namenjenih kolesarjem, pohodnikom in konjenikom, ki temeljijo na razlagi naravne in kulturne dediščine z vzpostavitvijo sistematičnega upravljanja razvoja trajnostnega aktivnega turizma. Inovativnost projekta pa se kaže v izboljšanju in uresničevanju skupnih čezmejnih ciljev.

Konkretni rezultati čezmejnega projekta bodo med drugim: oblikovani standardi za gostinsko in nastanitveno ponudbo, namenjeno kolesarjem in konjenikom, 4 novotrasirane konjeniške poti ter 4 novotrasirane kolesarske in pohodniške poti, ureditev postajališč in počivališč za konje ter kolesarje, organizacija dveh čezmejnih konjeniških in dveh kolesarskih dogodkov, organizacija delavnic za turistične ponudnike gostinskih in nastanitvenih kapacitet, organizacija delavnic za turistične javne delavce in turistične vodnike, organizacija kolesarske in konjeniške strokovne ekskurzije za touroperaterje, specifični inovativni tematski spominki, sistematična promocija skupnih turističnih produktov po sodobnih informacijskih kanalih in še več aktivnosti na povezanem čezmejnem območju.

Predstavitve dogodka so se poleg novinarjev udeležili tudi predstavniki klubov, društev in zainteresirani posamezniki iz Hrvaške in Slovenije, ki bodo tako ali drugače vključeni ali pa deležni učinkov projekta.

Vir: KŠTM Sevnica 

Oglejte si tudi