Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
5°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

DOBRODELNI KONCERT Občani Sevnice, stopimo skupaj!

Območno združenje RK Sevnica je v sodelovanjem s KŠTM Sevnica pripravilo že sedmi dobrodelni koncert z namenom zbiranja sredstev za nakup paketov za občane in družine iz občine Sevnica, ki potrebujejo pomoč. 

Dve uri trajajoči koncert je voditelj Oskar Zoran Zelič začel z besedami dr. Antona Trstenjaka: "Dobrota je naš notranji glasnik in svetovalec. Kolikor poslušamo njen nasvet, toliko imamo notranjega miru in sreče"

Glasniki dobrote so bili vsi glasbeni izvajalci, ki so se odzvali vabilu k sodelovanju in na prireditvi nastopili brez honorarja. Z dobro glasbo so se tako na odru zvrstili: ansambel Dobri prijatelji iz Brežic, katerega začetki segajo v leto 1968 in so od tedaj prejeli številna priznanja in nagrade, za njim pa so nastopili Tinkara, Patricija in Katjuša Udovč, to je dekliški trio, ki ga sestavljajo tri sestrice iz Boštanje, nato ansambel Dolenjskih 5 iz Šentruperta na Dolenjskem, ki je na letošnjem festivalu narodno-zabavne glasbe Števerjan 2019 za pesem Ne bodi taka reva osvojil odlično 2. mesto. Nato sta nas z nastopom prevzela glasbena zanesenjaka, zakonca Elizabeta in Dragutin Križanić, ki se z glasbo ukvarjata že več kot 35 let. Oder sta prepustila Ansamblu Vrli muzikanti iz Oplotnice, ki je na letošnjem festivalu Graška gora osvojil zlatega pastirčka strokovne komisije, nagrado občinstva in nagrado za najboljšo melodijo festivala vokalna. Sledila je vokalna skupina Corona’s, ki je nastala iz boštanjske vokalne skupine z več kot 25-letno tradicijo, Coronke, ko sta se jim pridružila še dva odlična glasbenika – Boris Pokorn in Janez Hameršak. Kot zadnji so kar s popoldanskega koncerta na oder prišli trije življenja polni mladi fantje, člani narodno-zabavnega ansambla Zadetek, ki so letos med odličnimi tekmeci s pesmijo Mamina pesem, za katero so prejeli tudi nagrado občinstva, postali najboljši ansambel festivala Števerjan 2019.

Zbrane so pozdravili: predsednica RK Sevnica mag. Breda Drenek Sotošek, župan Srečko Ocvirk in generalna sekretarka RKS Cvetka Tomin. Z vstopnino, finančnimi donacijami, srečelovom in prostovoljnimi prispevki je bilo skupno zbrano 6684 evrov, kar bo zadostovalo za 477 velikih kompletov, ki vsebujejo prehranski, toaletni in čistilni paket. 

Povedano je bilo tudi, da so s sredstvi lanske akcije lahko nabavili 478 prehranskih paketov, 450 pralnih praškov, 797 toaletnih kompletov ter poravnali stroške ozvočenja in avtorske agencije.

Na seznamu prejemnikov RK je trenutno 575 oseb, skupaj z njihovimi družinskimi člani pa je to 1268 občanov, ki jim RK pomaga. Lani so pomoči potrebnim razdelili 31 ton hrane, poleg tega pa še toaletne in čistilne pakete ter nemerljivo količino rabljenih oblačil, obutve in opreme.

Predstavnici RK, predsednica Breda Drenek Sotošek in sekretarka Mojca Pinterič Krajnc, sta poudarili dobro sodelovanje z občino, ki ima posluh za pomoči potrebne, in z zavodom KŠTM, ki jim je omogočil organizacijsko podporo pri pripravi koncerta. 

Vsakemu od nastopajočih se je za sodelovanje s košarico domačih dobrot in županovim vinom zahvalil eden izmed prostovoljcev RK iz različnih krajevnih organizacij, ki so tudi sicer zelo aktivni. Lani so opravili skupno 8842 prostovoljnih ur. Veliko truda so vložili v  pridobitev 383 dobitkov za srečelov od 114 ustanov, podjetij in obrtnikov iz Sevnice in tudi onkraj meja občine, ki so kljub težki gospodarski situaciji pokazali veliko razumevanja in dobrodelnost

Ob koncu je bilo pohvaljeno tudi izjemno občinstvo, ki je ves čas koncerta lepo sodelovalo. Tudi sicer pa je bilo v dvorani ves čas občutiti izjemno povezanost in pozitivno naravnanost vseh ljudi dobre volje in odprtega srca.

 

Mojca Pinterič Krajnc, sekretarka RKS OZ Sevnica

Foto: Franc Sotošek

Oglejte si tudi