Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
5°C
NED.
23°C
6°C
Oceni objavo

DAN ZA ZDRAVJE V SEVNICI

Ob tednu Rdečega križa in Dnevu medicinskih sester je Območno združenje Rdečega križa Sevnica (RK) v sodelovanju z Zdravstvenim domom Sevnica pripravilo prireditev na stojnicah na temo Dan za zdravje. Potekala je v centru Sevnice poleg Kmečke tržnice. Na prireditvi so predstavili različne dejavnosti Rdečega križa, Zdravstveni dom pa je s Centrom za krepitev zdravja sodeloval z  zdravstveno-vzgojnim programom. Svetovali so o zdravem načinu življenja in prikazali dejavnike tveganja za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni. Pripravili so tudi test hoje. Poleg svetovanja sta potekala tudi merjenje krvnega tlaka in krvnega sladkorja ter svetovanje o zdravi prehrani.

Medicinske sestre in bolničarji prve pomoči RK so prikazovali temeljne postopke oživljanja. Obiskovalci so si lahko vodeno ogledali Svitov model debelega črevesa in se poučili o nevarnostih raka v tem delu telesa, pa tudi model dojk za učenje samopregledovanja.

Rdeči križ je obiskovalce seznanil s svojimi različnimi dejavnostmi in vabil k prostovoljnemu delu v njihovi organizaciji. Na prireditev so povabili še druga društva s področja varovanja zdravja in preprečevanja bolezni: Posavsko in Obsoteljsko društvo za boj proti raku, Društvo za preprečevanje osteoporoze, Društvo za fibromialgijo, Društvo sladkornih bolnikov Posavja, Koronarni klub Sevnica. 

Obiskovalci so se sprehodili med stojnicami in na vsaki so lahko dobili zanimive nove informacije, ki jim bodo pomagale varovati in krepiti zdravja.

 

Mojca Pinterič Krajnc (tudi fotografije)
Foto: Mojca Pinterič Krajnc 

Oglejte si tudi