Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
20°C
4°C
Oceni objavo

Dan za spremembe na OŠ Tržišče

Letos smo se na OŠ Tržišče ponovno odločili, da se pridružimo projektu Dan za spremembe, ki ga že več let organizira Slovenska filantropija.


Tako smo v preteklem tednu izvedli več akcij. Za najmlajše smo pripravili Menjalnico igrač. Učenci so v šolo prinesli igrače, ki so jih že prerasli  ali pa so se jih naveličali. Uredili smo jih v pestro zbirko, nato pa so učenci v spremstvu učiteljic v "mehurčkih "obiskali razstavo in si izbrali nove igrače.  Veseli so bili svojih novih prijateljev. Učenci 2. in 3. triade pa so sodelovali v čistilni akciji očistimo okolico šole. Pobrali so odpadke, očistili igrišče  in brežino potoka, ki teče ob igrišču.

Učenci Ekološko vrtnarskega krožka  so uredili cvetlično gredo na avtobusnem obračališču in zasadili cvetlična korita pri šoli. Za vse učence in starše pa smo v sodelovanju z Društvom upokojencev organizirali tudi menjalnico semen in sadik.

V tem tednu pa nas čaka še ena akcija, in sicer  Zbiranje starega papirja, tonerjev  in zamaškov in prepričana sem, da bo tudi tokratna akcija uspešna.

Vse akcije so bile uspešno izvedene in učenci pa so bili zadovoljni, da so s svojim delom prispevali nekaj za skupno dobro. Hvala vsem, ki ste se trudili v akcijah.


Zvonka Mrgole


Oglejte si tudi