Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

7 medalj na 25. WKF Karate pokalu osnovnih in srednjih šol

V nedeljo zjutraj se je naša mlada ekipa karateistov, ki jo je vodil trener Marko STOPAR, odpravila na 25. karate pokalno tekmo v Ljubljano. Za nekatere naše malčke in najmlajše je bilo to prvo tekmovalno srečanje nasploh. Žak CESAR, Sven URH, Tilen POŽUN, Maks STOPAR in Gašper SLADIČ so prvič stopili na prizorišče tako velikega tekmovanja v športnem olimpijskem karateju. Vsekakor je bila prisotna trema, vendar pa so jo naši mladi korenjaki kaj kmalu uspešno prebrodili. Pokazali so pravo mero borbenosti in željo po uspehu. Mlade športnike so spremljali njihovi starši, ki so jih bodrili s tribun. Za njimi so nastopili še njihovi klubski kolegi z malo več tekmovalnimi izkušnjami.  Anže KERMC, Matic PASKVALE, Ivana ĆERIĆ, Matic GRILC, Tadej BOŽIČ, Tilen CVELBAR, Klara ŠTIGL, Amadej BOŽIČ, Nejc ZABASU in Gašper ŠTIGL so se podali v boj za medalje. Naš najboljši posameznik je bil ponovno  Gašper ŠTIGL, ki je zmagal v borbah in bil 2. v katah po manjšem spodrsljaju. Medalje so osvojili še Tadej Božič, ki je bil enkrat 2., enkrat 3. v borbah v različnih težnostnih kategorijah, Nejc Zabasu je bil 1. v katah med kadeti in mladi Anže Kermc je bil dvakrat 3. v katah in borbah. Sevniški karateisti smo tako osvojili skupno 7 medalj, od tega 2 zlati, 2 srebrni in 3 bronaste.

 

Ivana Ćerić je imela kar težko nalogo, saj je po dveh zmagah, v repesažu za bron izgubila s tesnim izidom in na koncu osvojila 5.mesto. Z istim rezultatom so se morali zadovoljiti še Klara Štigl, Tilen Cvelbar in Matic Grilc, ki so v dvobojih zgubili s svojimi nasprotniki.

 

V mlajših starostnih kategorijah je nastopilo tudi po 20, 30 in več mladih karateistov. Konkurenca je bila zelo močna, toda kljub temu, da našim najmlajšim debitantom  ni uspelo priti do zmagovalnih stopničk, so Tilen Požun, Gašper Sladič, Žak Cesar, Sven Urh in Maks Stopar svoj nastop več kot opravičili.

 

Klub se zahvaljuje za pomoč in podporo pri udeležbi na tekmovanju podjetju TANIN Sevnica d.d., KOOPd.o.o. iz Brežic, Hidroelektrarne na Spodnji Savi, d.o.o. iz Brežic in GEN-i, d.o.o. iz Krškega. 

 

Pregled uvrstitev naših tekmovalcev:

1.mesto ŠTIGL Gašper – kumite mlajši kadeti

1.mesto ZABASU Nejc – kata kadeti

2.mesto BOŽIČ Tadej – kumite mlajši kadeti

2.mesto ŠTIGL Gašper – kata mlajši kadeti

3.mesto KERMC Anže – kumite dečki

3.mesto KERMC Anže – kata dečki

3.mesto BOŽIČ Amadej – kumite mladinci

5.mesto GRILC Matic – kata dečki

5.mesto ĆERIĆ Ivana – kata mlajše deklice

5.mesto ŠTIGL Klara – kata deklice

5.mesto CVELBAR Tilen – kumite dečki

7.-8.mesto PASKVALE Matic- kata dečki

12.-16.mesto SLADIČ Gašper – kata malčki

12.-16.mesto  POŽUN Tilen – kata malčki

12.-16.mesto  STOPAR Maks kata malčki

16.-17.mesto URH Sven – kata najmlajši

18.-20.mesto CESAR Žak – kata najmlajši

 

Poročal: Marko Stopar

Oglejte si tudi