Mojaobčina.si
6732

NIZ JUBILEJNIH DOGODKOV ZADNJO SEPTEMBRSKO NEDELJO V ŠENTJANŽU

Kljub nadvse neugodnim časom za organizacijo dogodkov in druženj smo se v Turističnem društvu Šentjanž odločili, da se ne bomo predali apatiji in prekinili tradicije, zato smo zadnjo nedeljo septembra organizirali že 10. Šentjanško tržnico in razstavo 10. ArtEka Šentjanž na Repovževi štali ter izpeljali premiero filma o ArtEku Tomaža Pavkoviča. Želja po organizaciji vseh na začetku leta načrtovanih dogodkov je bila še posebno velika zato, ker naše društvo letos praznuje 20-letnico delovanja.

Zaradi priporočil NIJZ je bilo letos tržničarjev, ki so na prodaj postavili svoje izdelke, nekoliko manj kot prejšnja leta, vendar je bila kljub temu tržnica glede na razmere dobro obiskana. Na dogodku smo možnost po predstavitvi in prodaji dali domačim pridelovalcem hrane in izdelovalcem izdelkov domače obrti ter društvom, tudi tokrat pa smo bili veseli sodelovanja OŠ Milana Majcna Šentjanž. Učenke so na svoji stojnici prodajale izdelke, ki so jih učenci izdelali v sklopu tehniškega dne in likovnega pouka pod mentorstvom Nene Bedek. Na prodaj so postavili tudi ptičje gnezdilnice, za katere je material in izdelavo polizdelkov prispevalo Turistično društvo Šentjanž. Veseli smo, da smo lahko ob 20-letnici društva dodali svoj skromni prispevek tudi v šolski sklad. Zbrane na tržnici je pozdravil tudi podžupan naše občine Janez Kukec.

Odprtje razstave jubilejnega ArtEka Šentjanž, ki se je letos že deseto leto po vrsti zgodil v soorganizaciji Turističnega društva Šentjanž in Zavoda MUK Qra, se je začela v Kulturni dvorani Šentjanž s premierno predstavitvijo filma o Arteku. Režiser filma je Tomaž Pavkovič iz Sevnice, ki se je udeležil tudi letošnjega ArtEka Šentjanž. V filmu je izvrstno povzel dogajanje preteklih dogodkov ArtEko in na izviren način predstavil duha ArtEka. Obiskovalci so se po ogledu filma preselili k Repovževi štali, tam pa je bilo na vrsti še odprtje razstave del 10. slikarske kolonije ArtEko. Za glasbeni del sta že tradicionalno poskrbela Andrej Fon na saksofonu in Zoran Košir na kitari. Navzoče je pozdravil tudi predsednik sveta KS Šentjanž Boštjan Repovž. Umetnike, ki so na začetku julija ustvarjali v Peklu, je predstavila umetniška vodja vseh dosedanjih dogodkov ArtEko Jerca Šantej. Letos so na Repovževi štali in ob njej razstavljali Tina Konec iz Oplotnice, Tatjana Mijatović iz Radencev, Vesna Davidovič iz Dobove, Nena Bedek in Ana Jazbec iz Sevnice, Judith in Tone Zgonec iz Boštanja, Brane Širca iz Ljubljane, Robert Jurak iz Logarovcev, Bram d´Hont, po rodu Nizozemec, z Goričkega in Matic Svažič iz Sevnice. Rdeča nit razmišljanja umetnikov je bila Človek kot največji onesnaževalec.

Prijeten zgodnjejesenski dan smo sklenili ob klepetu s starimi prijatelji na terasi Repovževe gostilne. V upanju, da koronačasi čim prej minejo in da bomo pri Turističnem društvu Šentjanž lahko zdravi zakorakali v novo desetletje, smo polni prijetnih vtisov sklenili pestro zadnjo septembrsko nedeljo v Šentjanžu.

 

Petra Majcen, predsednica TD Šentjanž

Foto: Judith Zgonec

Povezave

www.sentjanz.si
Obdobje: 01. 01. - 31. 12.
Trajanje: 47 min
Primerno za: Vse
Cena: od 61€

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi