Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
15°C
-3°C
JUTRI
11°C
1°C

Šentjanški konjeniški treking po poteh J.E.Kreka

10094
Organizator: Društvo rejcev in ljubiteljev konj Šentjanž, inf. Strnad Franci 031 873 722.
Deli

Treking udeležence vodi po markiranih gozdnih in travniških poteh, ki jih bogatijo čudoviti razgledi. Leskovec je v jedru gručasto naselje na vrhu Leskovškega hriba(721m). Vas je bila leta 2005 razglašena za najlepšo hribovsko vas v Sloveniji. Okolica je porasla z bogatimi gozdovi in prekrasnim razgledom. Brunk je vasica na zadnjem grebenu, preden se dolenjsko gričevje spusti k Radečam in strugi Save. Leži na nadmorski višini 561 metrov in ima izjemno lego, saj se vidi, kakor bodo povedali prijazni vaščani, skoraj polovica Slovenije od Gorjancev do Uršlje gore. Skozi Budno vas, ki leži na slemenu, lahko občudujemo  cerkev  Sv. Nikolaja, zaščitnika brodarjev na Savi. Trasa se začne spuščati v dolino Save, mi pa zavijemo desno proti Jablanici in skozi Goreljce prijezdimo v Novi Grad. Skozi Nežnice se spustimo v dolino potoka Kamenca, imenovano Pekel. Že ime pove o težki prehodnosti in zaprtosti doline. V dolini Pekla večkrat prečkamo potok. Le še kakšen rahel vzpon in že smo v Šentjanžu.

Tako boste zaključili krog v dolžini 25 km. Po prihodu nazaj bo sledil kratek kulturni program, prikazi več običajev, šeg in navad povezanih z konji, na koncu pa bomo podelili nagrade in priznanja za najstarejšega konjenika, najmlajšega konjenika in največje število članov udeležencev iz enega konjeniškega društva.

Za razvedrilo po končanem programu bomo pripravil prijateljsko merjenje moči v dvorski alki, spretnostnem jahanju in za najmlajše še met podkve.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!