Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
1°C

Dan za kino pod zvezdami - Festival mladih 2022

##VIEWS##

V Sevnico, natančneje na Grad Sevnica, v prekrasno okolje grajskega parka se vrača Festival mladih 2022. Festivalsko dogajanje bo potekalo cel teden, zaključilo pa se bo s 15. Kitariado z glavno zvezdo, skupino Crvena jabuka. Festival mladih je zelo pisano obarvan in ima vsebine za prav vse.


Četrti dan je Dan za kino pod zvezdami, ki se bo odvijal v petek, 19.8., prav tako pod zvezdami grajskega parka. Predvajala se bosta kar dva filma, in sicer ob 20. uri dokumentarni film z imenom 2017, ki bo gledalce popeljal v zakulisje evropskega košarkarskega prvenstva, na katerem je naša zlata reprezentanca s srčnostjo, vztrajnostjo in prijateljstvom dosegla neverjetno zmago in se zapisala v zgodovino.

2017 ni le film o športu, ampak tudi zgodba o moštvu, kolektivnem duhu in moči skupnosti, ki je v času vedno večjega individualizma vse bolj pomembna. To so imeli v mislih tudi ustvarjalci filma 2017, ki so si želeli ta naš največji športni uspeh še enkrat doživeti v čim širšem krogu ljudi vseh starosti in iz vseh krajev Slovenije. Posebej pomembni se jim zdijo mladi gledalci. Zgodba o uspehu, ki je rezultat skupnega dela in močne medsebojne povezanosti, jih bo gotovo še bolj navdušila in navdahnila, če jo bodo spoznali v družbi svojih sovrstnikov in junakov na istem parketu, kjer se športno borijo za iste cilje.

Ob 22.00 pa se bo v grajskem parku predvajal še en film, 

Srbski film, ki je prišel v slovenska kina leta 2022, film Zlati fant. 

 

Zgodba o novem Maradoni. To je zgodba o Denisu Markoviću, mladem in nadarjenem nogometašu problematičnega temperamenta, ki je že od malih nog zaradi svojega talenta postal tarča različnih zanimanj. To je zgodba, o talentu, ki ti lahko da ali vzame vse. To je zgodba nove priložnosti.

Vstop prost!

Projekcija filma bo v magičnem ambientu grajskega parka, zato priporočamo, da s seboj prinesete deke in blazine, da se boste udobno namestili in uživali v filmu, kot da ste doma.

Možen bo tudi nakup kokic!




Oglejte si tudi