Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Oratorij 2018: Eno je potrebno

V tednu od 9. do 14. julija je tako kot vsako leto v župnišču v Šentrupertu potekal oratorij, ki se ga je letos udeležilo kar 117 otrok iz naše in okoliških župnij, za katere je skrbelo 36 animatorjev. 

Oratorijski dan se je začel zjutraj ob 9h, ko smo odpeli himno in dvignili zastavo, nato pa smo si vsak dan ogledali del zgodbe. Ker letos mineva 150 let od smrti Friderika Baraga, škofa med severnoameriškimi Indijanci, ki se je rodil blizu Dobrniča, je bil prav on glavni junak zgodbe. Spoznavali smo njegovo življenje od mladosti, študija in vse do oznanjevanja med Indijanci. Nato smo se razdelili po starostnih skupinah, po katerih smo se v katehezah pogovarjali o Baragu in različnih vrednotah. Sledile so delavnice, kjer smo kuhali, se frizirali, risali s pirografi, se učili prve pomoči in še mnogo drugih zanimivih stvari. Sredi dneva smo imeli molitev, nato pa malico in odmor. Na koncu smo imeli še velike igre, ob 16h pa smo ponovno odpeli himno in spustili zastavo. 


V torek smo šli na pohod do Vesele Gore, kjer smo si na ognju spekli hrenovke in imeli mašo v tamkajšnji cerkvi. V četrtek smo se odpeljali v Sevnico, kjer smo najprej obiskali tamkajšnjo cerkev in njihov Salezijanski mladinski center, nato pa smo šli še na bazen.

Oratorij 2018 smo zaključili v soboto v župnijski cerkvi, kjer smo imeli kratko predstavitev dogajanja za starše in zaključno sveto mašo. 
Se vidimo zopet drugo leto!

Oglejte si tudi