Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Oratorij 2017: Dotik nebes

Prejšnji teden, od 10. do 15. 7. 2017, je v župnišču potekal oratorij 2017 z naslovom Dotik nebes. Udeležilo se ga je skoraj 100 otrok iz naše in nekaterih sosednjih župnij ter nekaj več kot 30 animatorjev. 

Vsako jutro smo najprej odpeli himno in dvignili zastavo, potem pa so nam animatorji odigrali del zgodbe o Mariji, ki je bila junakinja letošnjega oratorija. Preko igre in pogovora smo pri katehezah spoznavali Marijin zgled in vrednote dneva. Sledile so delavnice, kjer smo izdelovali zapestnice, prstne lutke, spinnerje, spoznavali različne zabavne eksperimente, se učili prve pomoči in še marsikaj drugega. Po osrednji molitvi dneva je sledila velika malica in odmor, potem pa so bile na vrsti velike igre.

Torek in četrtek sta bila prav posebna dneva. V torek smo se namreč odpeljali na bazen v Sevnici, v četrtek pa smo imeli pohod v Kostanjevico, na katerem smo uživali kljub nekaj kapljam dežja. Na cilju smo imeli še sveto mašo, potem pa smo si na ognju spekli hrenovke. 


V soboto, na zadnji dan oratorija, smo imeli zaključno sveto mašo v farni cerkvi, prek katere smo staršem tudi na kratko predstavili dogajanje na oratoriju. Na koncu smo se poslovili z razstavo izdelkov iz delavnic in manjšo pogostitvijo ter si obljubili, da se vidimo spet naseldnje leto.

Oglejte si tudi