Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Širitev optičnega omrežja na območju Litije se nadaljuje

Telekom Slovenije v sodelovanju z Občino Litija nadaljuje z gradnjo optičnega omrežja, ki bo prebivalcem omogočilo višje internetne hitrosti in boljšo izkušnjo spremljanja televizije. V Telekomu Slovenije dosedanji potek gradnje ocenjujejo kot odličen primer dobrega sodelovanja tako s krajani kot z občino, zato predvidevajo, da bodo izgradnjo optičnega omrežja na predvidenem območju zaključili do konca letošnjega leta.

V Telekomu Slovenije občanom priporočajo, da se za prehod na optiko odločijo že v času izvedbe gradbenih del, saj bodo po tem dodatni izkopi za povezave do hiš potekali z daljšim časovnim zamikom. V naslednjih tednih so predvidene nadgradnje omrežja na območju krajevnih skupnosti Gabrovka in Dol pri Litiji.

 Glavna prednost optičnega omrežja je velika pasovna širina, ki omogoča hitrejši, zanesljivejši in varnejši prenos podatkov, saj je optična povezava manj občutljiva na elektromagnetne motnje in udare strel. Optično omrežje zagotavlja kakovostno uporabo širokopasovnih storitev, kot so televizija, internet in internetna telefonija.

 Več informacij o ponudbi Telekoma Slovenije lahko dobite v Telekomovih centrih v Ljubljani, in sicer v nakupovalnem središču Citypark, na Vilharjevi 25, na Pogačarjevem trgu 2 in na ploščadi Ajdovščina 1 v središču mesta. Prav tako so vam za dodatne informacije 24 ur na dan na voljo svetovalci Telekoma Slovenije na brezplačni številki 080 8000 ter na e-naslovu tc.ljcitypark@telekom.si ali info@telekom.si.

Vsi zainteresirani lahko gradnjo optičnega omrežja Telekoma Slovenije po  Sloveniji spremljate na spletni strani http://ts.si/gradnja-optike, kjer lahko preverite tudi možnosti na posameznih lokacijah in oddate prednaročilo za vzpostavitev priključka.

Oglejte si tudi